Рак на яйчника - снимки

Рак на яйчника е рак, който се образува в тъканите на яйчниците при жените. Яйчниците са женските полови жлези, разположени от двете страни на матката (орган, когато бебето расте и се развива по време на бременност). Яйчниците произвеждат естроген и прогестерон (женски полови хормони). Яйчниците произвеждат, яйца (наречени яйцеклетки). Рак на яйчника се развива, когато нормалните клетки започват да растат неконтролируемо яйчниците и злокачествени тумори в единия или двата яйчника.

Рак на яйчника - признаци и симптоми

Рак на яйчника се нарича "тих убиец", защото няма симптоми, докато болестта е напреднала и шанс за

излекуване или ремисия е много ниска. Въпреки това, следните симптоми са по-вероятно да се появят при жени с рак на яйчниците, отколкото жените в общата популация. Тези симптоми включват:

Подуване

Таза или болка в корема

Болки в гърба или крака

Диария, газове, гадене, запек, лошо храносмилане

Трудности при хранене или пълно усещане

уринарните симптоми (спешност или честотата)

Болката по време на секс

Анормално вагинално кръвотечение

Проблеми с дишането

Жени с рак на яйчниците доклад, че симптомите са устойчиви и представляват промяна от нормален за телата си. Честотата и / или брой на тези симптоми са ключови фактори при диагностицирането на рак на яйчниците. Няколко изследвания показват, че дори ранен стадий на рак на яйчниците етап може да доведе до тези симптоми. Жените, които имат тези симптоми почти дневно в продължение на повече от няколко седмици трябва да видите своя лекар, за предпочитане с гинеколог. Prompt медицинска оценка може да доведе до откриване на болестта възможно най-рано. Млад диагноза е свързано с по-добра прогноза.

Рак на яйчника - лечение

Лечение на рак на яйчниците се основава на комбинацията от операция с химиотерапия плюс лъчетерапия понякога.