Простатата pak - снимки

Простатата pak е третата водеща причина за смърт от рак при мъжете от всички възрасти. Това се случва рядко при мъже на възраст над 40 години. Ракът на простатата може да предизвика болка, затруднено уриниране. Проблеми по време на полов акт, или еректилна дисфункция.

Простатата pak - признаци и симптоми

Симптоми на рак на простатата могат да включват:
Уринарни проблеми като болка, затруднено пускане или спиране на потока.

Болки в гърба

Болка при еякулация

 

Диетични фактори защита срещу рак на простатата

Плодове и билки: Има много аргументи в подкрепа на защитния ефект срещу рак на плодове и зеленчуци. Едно неотдавнашно проучване на Центъра за изследване на рака "Фред Хътчинсън" в САЩ показват, че повишената консумация на зеленчуци предизвикват значително намаляване на риска от рак на простатата. По този начин, мъжете, които са консумирали средно по 4 или повече порции зеленчуци на ден имаше риск от рак на простатата с 35% в сравнение с тези, които консумират по-малко от две порции дневно. Зеленчуци и билки, с най-силен защитен ефект е семейството на зелето (зеле, карфиол, брюкселско зеле, броколи и др.). Мъжете, които пият три или повече порции на седмица от тези храни се ползват намален риск от рак на простатата с 40% в сравнение с тези, които ядат тези храни по-малко от веднъж седмично годишно.

Домати и доматен сок: Няколко проучвания са установили, ликопен (намира се в големи количества в доматите и в доматен сок като има защитен ефект проучване на 22000 мъже, проследени в продължение на 13 години показа, тези с кръвните нива на ликопен повишава риска от рак на простатата с 60% в сравнение с тези с по-ниски нива.

Витамин Е: финландско проучване, проведено върху група от 29 000 пушачи, които взеха дневна добавка от 50 IU на витамин Е показа 41% намаление на смъртните случаи от рак на простатата.

Витамин D: Витамин D изглежда, че има анти-тумор ефект срещу рак на простатата. Данните, извлечени от проучване на голям брой здравни работници (над 47 хиляди мъже), показват, витамин D (и да ядеш плодове) в голяма степен предпазва от рак на простатата.

Селен: Селенът е минерал с антиоксидантни свойства в организма. Здравето на работниците на данните от изследването показват, че мъжете, които ядат най-много селен, имат с 51% по-нисък риск от рак на простатата в сравнение с тези, които са имали най-нисък прием на този минерал. Същият ефект се доказва и експериментална клинично проучване, в което група от 1312 души, 200 мкг селен дневно за 4,5 години. Е намаляла с около рак на простатата. 50% в сравнение с контролната група, която не е била дадена селен. Храните най-богатите на селен са пълнозърнестите храни и бразилски орехи (2 бразилски орехи са достатъчни за покриване на изискванията на селен за цял ден).

Обърнете внимание колко ти се яде! Да не се преяжда доказва, да защитят не само срещу затлъстяването, но и рак на простатата. Най-малко, че според проучване на 197 в Канада: Мъжете, които ядат най-много калории риска от рак на простатата 2,7 пъти по-високи от тези, които ядат най-малко калории.

Намаляване на мазнините! Тези, които ядат твърде много мазнини - двете животни и растения - се сблъскват с 2-3 пъти по-висок риск от развитие на рак на простатата. Изключения са зехтин и омега-3 мазнини (като тези, намерени в лененото семе и орехите).

Намалете консумацията на мляко и млечни продукти Някои проучвания показват връзка между консумацията на млечни продукти и повишен риск от рак на простатата. Причината изглежда е по-висок прием на калций в тези, които консумират млечни продукти.

Соята - соев известен - доказателство, че превантивната му качества и правото на рак на простатата. По този начин, един от най-големите проучвания (12 000 участници) бяха изненадани от констатацията, че мъжете, които консумират соя ежедневно ползват намален риск от рак на простатата с 70%!

Простатата pak - лечение

Лечение на рак на простатата често зависи от етапа на вашия рак. Колко бързо расте и колко различно е от околните тъкани. Лечението може да включва хирургия, лъчелечение, химиотерапия или контрол на хормони, които влияят на рак.