Сарком - снимки

copyright:
wikimedia.org

 

Сарком е рак, който започва в мускулите, мазнини, фиброзна тъкан, кръвоносни съдове, кости или други тъкани, които поддържат тялото.

Сарком - признаци и симптоми

- Силно зависими от болест вид, местоположение, размер и разширяване размер. Следните симптоми могат да бъдат причинени от други заболявания, които могат да бъдат ракови:

- Костни и ставни болки, които непрекъснато се увеличи.


- Откриване на бучки / натъртвания по тялото (ръце, крака).
- Фрактура, без да бъдат причинени от нараняване или травма, причинена от по-малък.

Юинг сарком може да предизвика следните симптоми: оток на неизвестен характер, с болка и подуване в областта, загуба на апетит, температура, неразположение, умора, загуба на тегло, ако болестта се е разпространила.

Chondrosarcoma може да има следните симптоми: понякога обемисти туморна маса, с възможност за компресиране на данни, най-вече с нощна болка и може да се поддаде на администрацията на противовъзпалително. Болка в покой и не може да не успеят да съществува в продължение на години, но с бавно нарастване с течение на времето.

Рабдомиосарком обикновено се представя като бързо развиваща се подуване на ръката или крака. Симптоми на сарком на меките тъкани, включително рабдомиосарком, може да варира в зависимост от местоположението. Например, тумор в пикочния тракт или около него може да повлияе на уриниране, и тумор в основата на черепа може да компресира лицевите нерви, причинявайки мускулната сила на лицето и намаляване на болката на това ниво.

Сарком - лечение

Лечението се състои от хирургична резекция, химиотерапия или лъчетерапия, в зависимост от степента на разширяване сарком и здравето на пациента.