Тънките черва - снимки

Тънките черва е рядка форма на рак, който се случва, когато раковите клетки се намират в тъканите на тънките черва. Има няколко вида рак на дебелото черво, най-често е аденокарцином. Освен аденокарцином и други видове рак на тънките черва са сарком (тумори започне в съединителната тъкан или подкрепа), карциноид, гастроинтестинални стромални тумори и лимфоми (започва в клетките на имунната система).

Тънките черва - признаци и симптоми

- Въпреки че е рядко рак на дебелото черво, е важно да бъде наясно с потенциални признаци и симптоми на болестта. Рак на дебелото черво може да бъде трудно да се извари храна и тумор може да предизвика

кървене и черни изпражнения. Много от симптомите, свързани с рак на дебелото черво може да доведе до други проблеми, като например синдром на дразнимото черво (IBS) и пептична язва.

Симптомите на рак на дебелото черво включват:

Коремна болка, крампи (т.е. след хранене)

Необяснима загуба на тегло

Чувство на слабост или умора

Гадене или повръщане

Кървави изпражнения (седалка може да бъде червено или черно)

Бучка в корема

жълтеница

Загуба на апетит

Тънките черва - лечение

Най-честата форма на лечение на рак на дебелото черво включва хирургия, лъчева и химиотерапия. Хирургия е най-старата форма на лечение, което включва физически премахване на рак и в много случаи, а някои тъкан около него. Радиация е често се използва в комбинация с други възможности за лечение, или когато не е възможно хирургично отстраняване на рак. Лъчетерапия включва използването на високо енергийни лъчи да убие или да забавят растежа на тумора. Подобно на лъчева терапия, химиотерапия често се използва в комбинация с други възможности за лечение. Химиотерапията е комбинация от химикали, използвани за убиване или забавяне на растежа на туморите.