Устата (орално) рак - снимки

Устата (орално) рак - снимки

copyright:
wikimedia.org

 

Устата (орално) рак известен като рака на устната кухина е рак, който започва в която и да е част на устната кухина или орофаринкса. Като хранопровода рак, много устни рак започват в плоски клетки или плоскоклетъчен клетки, покриващи вътрешната страна на устата и езика и устните.

Устата (орално) рак - признаци и симптоми

Рака на устната кухина е трудно да се открие, че е най-добре да се консултирате с Вашия лекар, ако имате някой от тези симптоми: затруднено дъвчене, лош дъх, буца в гърлото, гърлото или устата рани, които не зарастват, а напротив се е увеличил, промяна на гласа,удебеляване на бузата.


Въпреки, че никой не знае точната причина за рак на устата, има нещо изследователи навсякъде изглежда са съгласни - връзката между тютюна и рак на устата. Избягване на тютюневи изделия, намаляват риска от рак на белия дроб, но също така и намаляване на риска от развитие на рак на устата.

Устата (орално) рак - лечение

Рака на устната кухина лечението зависи от размера на тумора и степента на развитието на рака. Лечение на рак на устата е в зависимост от вида, местоположението и стадия на рака, както и възрастта на пациента и общото здравословно състояние. Общи методи за лечение на рака на устната кухина включват всякаква комбинация от следните: химиотерапия, лъчетерапия и хирургично отстраняване на рака на устната кухина.