Dermographism - billeder

Dermographism - bogstaveligt betyder at skrive på huden. Rørende ned i maj (ridset, gnedet) på huden producerer en indledende rød linje (kapillært dilatation), efterfulgt af en Axon-refleks flare med at udvide erytem (arteriolær dilatation) og dannelsen af en lineær vabler (transudation af væske / ødem) kaldet triple svar af Lewis. En overdrevet reaktion på denne tendens ses i forfatningsmæssig whealing omkring 2-5% af befolkningen og kaldes dermographism.

Dermographism - forårsager

Den nøjagtige mekanisme af dermographism fortsat usikker site. Traume kan udløse et antigen, der interagerer

 

med membran bundet immunglobulin E mast celler, som frigiver inflammatoriske mediatorer, især histamin i væv. Dette forårsager små blodkar til at lække, så væske til at ophobe sig i huden. Andre mæglere eventuelt involverede leukotriener, heparin, bradykinin, kallikrein, og peptider såsom stof P.

Symptomerne kan være fremkaldt af stress, slibende tøj, ure, briller, varme, kulde, eller noget, der forårsager stress til huden. I mange tilfælde er de mindre, men i nogle sjældne tilfælde er symptomerne alvorlige nok til at have en stor indflydelse på en patients liv.

Dermographism - Behandling

For asymptomatiske patienter med simple dermographism er ikke krævede behandling. Det er meget vigtigt, at undgå fremskyndende fysiske faktorer, reducere stress og angst er vigtige medicinske metoder. Også skrabe tør hud kan reduceres ved anvendelse af blødgøringsmidler.