Eksem - billeder

Eksem - source:dermnet.com
   

Eksem - er en generel betegnelse for flere typer af betændelse i huden, også kendt som dermatitis. Den mest almindelige form for eksem er atopisk dermatitis (nogle mennesker bruger disse to begreber i flæng). Men der er mange forskellige former for eksem. Eksem kan påvirke mennesker i alle aldre, selv om det forekommer hyppigst hos spædbørn, ca 85% af befolkningen har en debut inden 5 år.

Eksem - forårsager

Lægerne kender ikke den præcise årsag til eksem er en hud defekt, der påvirker dens funktion som en barriere, eventuelt kombineret med en abnorm funktion af immunsystemet menes at være en af ​​de vigtige faktorer.

Nogle former for eksem kan udløses af stoffer, der kommer i berøring med huden, såsom sæbe, kosmetik, tøj, rengøringsmidler, smykker, eller sved. Miljømæssige allergener (stoffer, der forårsager allergiske reaktioner) kan også forårsage, udbrud af eksem. Ændringer i temperatur og luftfugtighed, eller på grund af psykiske stress kan føre til udbrud af eksem hos nogle mennesker.

Eksem er rød hud symptomer, spise eller forbrændinger, selv om udseendet af eksem varierer fra person til person og varierer afhængigt af den særlige type af eksem. Kløe er intens, generelt første symptom fleste mennesker med eksem. Nogle gange, kan eksem føre til vabler og sår, men kan også føre til tør og skællende hud.

Mens nogen region af kroppen kan blive påvirket af eksem hos børn og voksne, eksem typisk opstår på ansigt, hals, og indersiden af ​​albuer, knæ og ankler. Hos spædbørn, typisk eksem opstår på panden, kinderne, underarme, ben, hovedbund, og nakke.

Eksem kan forekomme nogle gange som en kort reaktion, der kun fører til symptomer i et par timer eller dage, men i andre tilfælde kan symptomerne vare længere, er de benævnes kronisk dermatitis

Eksem - Behandling

Målsætninger for eksem behandling er at forebygge kløe, inflammation og forværring. Behandling af eksem kan involvere både livsstil og brug af narkotika. Behandlingen er altid den enkeltes alder, generelle sundhedstilstand og typen og sværhedsgraden af ​​sygdommen.

At holde huden godt hydreret ved at anvende cremer eller salver (med lavt vand-og høje olie indhold) og undgå over - bade.