Geografisk tunge - billeder

Geografisk tunge - billeder

copyright:
wikimedia.org

Geografisk tunge - billeder

copyright:
wikimedia.org

Geografisk tunge - er en godartet tilstand, som forekommer hos op til 3% af den almindelige befolkning. Oftest, patienterne er asymptomatiske, men patienterne har nogle øget følsomhed over for varme og krydret mad.

Geografisk tunge - forårsager

En endelig årsag ikke er blevet belyst, men læsioner ses med øget hyppighed hos patienter med psoriasis. I et studie med patienter med psoriasis, forekom geografiske tungen hos 10% af patienterne, i modsætning til kun 2,5% af alder og køn matchede controalata. En polygeniske tilstand af arv blev foreslået af geografiske tungen. Ingen øget forekomst af geografisk tungen er blevet konstateret som følge af brug af stoffer eller miljøskadelige stoffer.

Geografisk tungen kan påvirke alle aldersgrupper, men er mere udbredt hos voksne. Patienterne kan være geografiske tunge brænding eller irritation i tungen efter indtagelse af varme eller krydret mad .
Sprog præsenterer et godt afgrænset område af erythema, som især påvirker den dorsale og laterale udkanten af ​​tungen. Inden for erythema arkitektoniske sprog er fjernet, med tab af filiform papillae og de omkringliggende slimhinde atrofi. Omkringliggende område er veldefineret, hyperkeratotiske, hvid med gule kanter, serpingioase, uregelmæssig. Lignende læsioner kan være til stede i andre slimhinder områder.

Geografisk tunge - Behandling

ikke behandles som en godartet og asymptomatisk tilstand.