Hirsutisme - billeder

Hirsutisme - billeder

copyright:
wikimedia.org

Hirsutisme - er en tilstand, der involverer store vækst af ansigtsbehåring hos kvinder. Unormal hårvækst opstår typisk på brystet, ansigtet og ryggen.

Hirsutisme - forårsager

Omkring halvdelen af ​​kvinder med hirsutisme har forhøjede niveauer af mandlige hormoner kaldet androgener. Høje niveauer af disse hormoner kan være forårsaget af:

Det vigtigste symptom på hirsutisme er hårvækst på maven, bryster, og overlæben (mandlig-mønster hårvækst hos kvinder). Hvis hirsutisme er forårsaget af et højt niveau af mandlige hormoner, også symptomer kan omfatte:

Hvis hirsutisme skyldes Cushings syndrom, tegn og symptomer kan omfatte:

Hirsutisme - Behandling

Behandling af hirsutisme afhænger af, hvordan alvorligt problem, og hvis der er en årsag. For eksempel, ophører en kvinde hirsutisme kan rådes til at tage medicin, der kan bidrage til denne tilstand. Hvis en tumor på æggestokkene eller binyrerne er årsagen, kan det være kirurgisk fjernet. Overvægtige kvinder med hirsutisme kan tilrådes at tabe sig.

Hvis der ikke underliggende årsag er fundet, kan en kombination af egenomsorg strategier og teknikker, der anvendes, psykologisk støtte kan være nyttigt, da hirsutisme ofte er en frustrerende og pinligt tilstand.

Livsstil

Overvægt kan bidrage til hirsutisme. En afbalanceret kost og motion kan være med til at opnå tilstrækkelig vægtkontrol.