Lentigo - billeder

Lentigo - billeder

copyright:
dermnet.com

Lentigo - anses for at være en preinvasive læsion induceret i langsigtede kumulative ultraviolet lys.

Lentigo - forårsager

Lentigo ondartede Risikoen stiger med alderen, og varigheden af ​​eksponering for sollys.

Lentigomaligna er fundet at være associeret med basalcellekræft, historie alvorlig solskoldning, porfyri cutanea tarda, Werner syndrom, xeroderma, tyrosin-positive oculocutaneous albinisme pigmentosa. Øget antal af melanocytisk nevi, herunder store eller gigant medfødt nevi, også føre til udvikling af maligne lentigo.

Lentigo maligna rammer oftest sol-eksponeret hud, hoved og hals. Men det kan også påvirke næse og kind. Hos nogle mennesker synes læsioner hyppigst på højre side er førerens side af hoved og hals hos mænd og til venstre, som er den passagersiden af ​​kvinder.

Lægen skal mistænkte mulighed for melanom, hvis en patient klager over en ny læsion - pigmenteret eller ændringer i en eksisterende mole. Lentigo maligna kan også forekomme på arme, ben og torso, i nogle sjældne tilfælde mundslimhinden.

Tegn, der tydede på en lokalt avanceret læsioner omfatter højde, brændende fornemmelse, kløe, smerte eller blødning. Lentigo maligne forløber læsion er blevet sammenlignet med en plet på huden.

Den procentdel af lentigo maligna til lentigo maligna melanom fremskridt er stadig ukendt, men skøn over livstidsrisiko for malignt lentigo er kendt for at være 4,7% i en alder af 45.

Lentigo - Behandling

Lentigo maligna styres med endelig kirurgisk behandling. .

Prognosen er generelt god for patienter med lokaliseret melanom og uden metastaser. Overvågning er at undersøge huden. Patient, der blev behandlet for lentigo bør overvåge årligt.