Necrobiosis lipoidica - billeder

Necrobiosis lipoidica - billeder

copyright:
dermnet.com

Necrobiosis lipoidica - er en forstyrrelse af kollagen degeneration med granulomatøs reaktion, fortykkelse af blodkar vægge, og deponering af fedt.

Necrobiosis lipoidica - forårsager

Necrobiosis lipoidica Den nøjagtige årsag er ukendt, men den førende teori Necrobiosis lipoidica fokus på diabetisk mikroangiopati. Andre teorier foreslår traume eller inflammatoriske eller metaboliske ændringer. Stadig andre teorier peger på, at antistof-medierede vaskulitis kan give forandringer, der observeres i Necrobiosis lipoidica.

Necrobiosis lipoidica er 3 gange mere almindelig hos kvinder end hos mænd. Den gennemsnitlige alder for debut er 30 år, men kan udvikle på alle alderstrin. Hos patienter med diabetes har tendens til at forekomme tidligt. Asymptomatiske patienter viser lyspunkter, som øger langsomt i et par måneder eller år. Rød-brune pletter er først gul og derefter bliver deprimeret, atrofisk. Sår kan opstå efter traumer og er typisk forbundet med smerte. Den principale beskyldning er tålmodig kosmetiske udseende af læsioner. Den kliniske del af necrobiosis lipoidice har fornødent særpræg.

Necrobiosis lipoidica - Behandling

Behandling af Necrobiosis lipoidica, ikke særlig effektiv dels fordi det nøjagtige ætiologi er stadig ukendt. Fordi det kan medføre lokaliserede traumer til mavesår Necrobiosis lipoidica, kan beskyttelse af benene med elastik støttestrømper og fodskammel være nyttig. Excision og podning har været en succes, men igen kan forekomme sekundært til underliggende vaskulære læsioner.