Pityriasis rubra pilaris - billeder

 

Pityriasis rubra pilaris - er navnet givet til en gruppe af sjældne hudsygdom, planocellulært brædder med orange-røde veldefinerede grænser. De kan dække hele kroppen eller bare dele af kroppen, såsom albuer og knæ, håndflader og fodsåler.

Pityriasis rubra pilaris - forårsager

Årsagen til pityriasis rubra Pilar er ukendt. Pityriasis rubra Pilar er normalt sporadisk, men visse typer kan blive delvist overtaget. Dette kan forekomme i alle løb, er mænd og kvinder lige berørt.

Pityriasis rubra Pilar voksen debut oftest begynder i hovedet, nakke og øvre trunk som en rød skællende udslæt.

 

Der er ofte en ensom læsion, men forekommer i flere uger mere, og de kommer sammen for at danne grupper af rødlig-orange læsioner. Et par uger disse spredning nedad og kan dække det meste af kroppen (erythroderma). Barske, kan tørre stik mærkes og skyldes planocellulære boards hårsække, ofte mest iøjnefaldende er bagsiden af ​​fingrene. Patienterne kan også klage over kløe i de tidlige stadier af sygdommen.

Revner kan udvikle og kan være smertefulde, når du går eller gøre brug af hænderne er vanskelig. Negle kan blive fortykket og misfarvet og sort lineære striber (splint blødning). hår kan tynde betydeligt.

Pityriasis rubra pilaris - Behandling

Behandlingen er vanskelig, fordi det kliniske forløb er så forskelligt for hver af de forskellige typer af pityriasis rubra Pilar. Generelt Pityriasis rubra Pilar arvet former tendens til at vare hele livet tid erhvervede sporadiske former tendens til at helbrede spontant i sidste ende.

Topikale medikamenter såsom blødgørende kan bruges til at lindre symptomer på tørhed og revner. I svære tilfælde acitretin eller isotretinoin kan være nyttige. Methotrexat er af begrænset værdi.