Psoriasis - billeder

Psoriasis - Hududslæt er kroniske, skællende påvirker folk i alle aldre (ca. 2% af befolkningen). Der er en genetisk disposition til psoriasis. Psoriasis er også påvirket af miljøfaktorer. Det er ikke smitsom og skyldes ikke allergi.

Psoriasis - forårsager

Præcis, hvad der forårsager psoriasis er ikke fuldt ud kendt, men der er en masse aktive forskning på dette område. Hyperaktiv immunsystemet er involveret på en måde, som forårsager betændelse. Konkret er der en stor produktion af TH1 cytokiner, især TNF. De har mange effekter, herunder yderligere vækst af blodkar i huden

(forårsager rød) og vækst af hudens celler (forårsager skalering og fortykkelse af huden).

Genetiske Inspireret
Ligesom de fleste sygdomme, er psoriasis påvirket af nedarvede egenskaber. Op til 50% af personer med psoriasis vil vide af en anden familie ramt medlem. Patienter med en arvelig psoriasis tendens til at udvikle psoriasis tidligere i livet end dem uden en familie historie.
Stress
Fysisk og følelsesmæssig stress kan udløse psoriasis og er meget svært at undgå.
Infektion
Infektioner kan forårsage opblussen af ​​psoriasis. Undertiden infektion kan føre til en forbedring eller clearing af psoriasis.
  • Sreptococcal halsinfektioner (tonsillitis) kan forårsage psoriasis guttata.
  • Candida infektioner (trøske) kan forværre psoriasis.
  • Malassezia gær kan spille en rolle i sebopsoriasis.
 
Hormoner
Forholdet mellem hormoner og psoriasis er uklar. Post - puberteten er en peak tid til indtræden af ​​psoriasis. Graviditet kan også have en effekt på sværhedsgraden af ​​psoriasis, er det bedre, som regel, potentielt forværring efter fødslen. Psoriasis påvirker ikke det ufødte barn.

Symptomerne varierer fra mild og virkelig komme til smertefulde begivenheder (f.eks dem, der findes i folderne i leddene). På den anden side, giver anledning til alvorlige former for psoriasis manifestationer af følelsesmæssig karakter, sygdommens have en negativ indvirkning på sociale relationer, personlige og følelsesmæssige. Patienterne er ofte så overvældet af deres sygdom, at de føler sig isolerede og deprimerede.

Psoriasis - Behandling

Der er indtil videre ingen kur mod psoriasis, men tilfredsstillende kontrol af sygdommen er muligt for de fleste patienter.

Nogle mennesker har en enkelt episode med psoriasis, som forsvinder efter et par måneder og aldrig gentages. De fleste former for psoriasis har en variabel rente, med perioder med forbedring og endog fuldstændig rengøring kun skal gentages på et senere tidspunkt. Der kan være flere år mellem tilbagefald. En lille gruppe af patienterne havde svær psoriasis, persistente, der er meget vanskelige at behandle.