Solar Nældefeber - billeder

Solar Nældefeber - billeder

copyright:
wikimedia.org

Solar Nældefeber - er en sjælden form for nældefeber, huden er de oppustede inden for få minutter af eksponering for sollys eller kunstigt lys kilde, som udsender ultraviolet stråling

Solar Nældefeber - forårsager

Fordi sol urticaria ikke er klart defineret, men kan skyldes antigen-antistof-reaktion. Det lader til, at et kemikalie er oprettet i kroppen (fotoallergen) reagerer med UV-stråling og forårsage en allergisk reaktion, der manifesterer sig som nældefeber.

Symptomer: en stikkende, kløende udslæt udviklet inden for få minutter efter en kort tid (mere end 30 minutter) for udsættelse for solen. Hududslæt kan ligne pletter og være rød og opsvulmet. Ofte, hududslæt berører arealer, der normalt ikke er udsat, øvre ansigt og hænder er konstant udsat for solen lettere kan påvirkes.

Hvis store områder af kroppen er ramt, kan tabet af væske i huden fører til forvirring, hovedpine, kvalme og opkastning.

Områder dækket med tyndt lag kan også blive påvirket, afhængigt af ultraviolette stråler, som kan passere gennem stoffet.

Solar Nældefeber - Behandling

Når en patient er beskyttet mod at blive udsat for sol udslæt begynder at forsvinde spontant i panden et par minutter til flere timer. Udslæt når den er fuldt hærdet Der er ikke et tegn.

Patienter med sol urticaria bør træffe foranstaltninger til at undgå eller minimere udsættelse for sol, ved hjælp af solbeskyttelse. Antihistaminer til oral indtagelse kan være nyttige i at reducere pletter og minimere kløe, men nogle gange er de til hinder for reaktionen helt.

For patienter, der reagerer dårligt, og er ude af stand til at forvalte deres tilstand ved hjælp af forebyggende foranstaltninger, lysbehandling og / eller photochemotherapy kan overvejes. Disse behandlinger udføres ofte før sommermånederne. Desværre ultraviolette desensibilisering er ofte kortvarig og skal gentages.