Strækmærker - billeder

Strækmærker - billeder

copyright:
wikimedia.org

Strækmærker - er lineær ar sov ledsaget af epidermal atrofi, som opstår i væv under huden ved at bryde den hurtige vækst.

Strækmærker - forårsager

Strækmærker forekomme i visse områder af kroppen, hvor huden er udsat for kontinuerlig og progressiv strække. Disse omfatter:

Strækmærker kan også forekomme ved længere tids brug af topikale kortikosteroider. De er også en funktion af Cushings sygdom syndrom, hvor øget binyrebark aktivitet, overdreven cirkulerende cortisol er involveret i deres udvikling.

Et tidligt tegn på strækmærker udvikle, er, når et område af huden bliver fladtrykt og tynd med en pink. Dette kan undertiden forårsage kløe. Snart rødlige eller lilla linjer udvikle (striae rubra). Over tid bliver de albiciose eller hudfarve, og meget mindre indlysende. Strækmærker er som regel et par centimeter lang og 1-10 mm brede. Dem, der skyldes anvendelse af kortikosteroider eller Cushings syndrom er ofte større og bredere og kan omfatte andre regioner, herunder i ansigtet.

Strækmærker - Behandling

Strækmærker er som regel bare et kosmetisk problem, men sjældent, hvis forlænget kan såre eller knækker let ind i en ulykke. Strækmærker forekommende hos unge bliver mindre synlige med tiden, og generelt kræver ingen behandling. I andre tilfælde, strækmærker, hvis der er en bekymring, så er følgende behandlinger kan blive retsforfulgt, men blev ikke vist sig at være effektiv i alle tilfælde: