Svangerskabsuge pemfigoide - billeder

Svangerskabsuge pemfigoide - billeder

copyright:
dermnetnz.org

Svangerskabsuge pemfigoide - er en sjælden autoimmun bulløse dermatosis af graviditeten. Sygdommen blev oprindeligt kaldt svangerskabsuge herpes forkølelsessårlignende baseret på morfologiske træk ved blærer, men udtrykket er en misvisende, fordi svangerskabsuge pemfigoide ikke er relateret eller associeret med aktiv viral herpetisk infektion eller en historie.

Svangerskabsuge pemfigoide - forårsager

pemfigoide gestationis er en autoimmun sygdom, som dybest set betyder, at en persons immunforsvar begynder at reagere mod hans eller hendes væv. Type immunoglobulin G (IgG) autoantistoffer (kendt som PG faktor) har

forvoldt skade i svangerskabsuge pemfigoide mål er et protein kaldet BPAG2 (også kendt som BP180), der findes i kælderen membraner, som er området mellem epidermis og dermis (top og midt lag af huden). moderkage er kendt for at være den vigtigste kilde til forældrenes antistof og dermed kan udgøre en immunologisk mål under graviditet.

Svangerskabsuge pemfigoide forekommer hos gravide kvinder. Det typisk manifesterer og i avancerede graviditet med pludseligt indsættende pruritisk urtikarielt papler og vesikler på maven og overkrop. Kløe kan være så alvorlige, at du kan afbryde daglige aktiviteter. Skader kan opstå når som helst under graviditeten, men hovedsageligt udviklet i løbet af andet og tredje kvartal.

Symptomerne kan forekomme i graviditeten, men også sfirsutul øjeblikkelig levering. Svangerskabsuge pemfigoide sædvanligvis spontant i løbet af få uger eller måneder efter delivrenta endnu tidligere, hvis sygepleje brystet. Den vedvarende sygdomsaktivitet er beskrevet, selv efter et par år efter fødslen. Sygdommen kan udløses ved brug af prævention og menstruationer, og fremtidige opgaver.

Svangerskabsuge pemfigoide - Behandling

Det primære mål med behandlingen er at lindre kløe, forhindre dannelse af vabler og behandle sekundære infektioner. Topikale kortikosteroider anvendes samtidig i mild sygdom, orale kortikosteroider er nødvendigt i større sager. Antihistaminer til oral indtagelse kan bruges til at lindre kløe.

I de fleste tilfælde, helbrede svangerskabsuge pemfigoide spontant i løbet af få dage. Komplikationer er sjældne, men kan omfatte: