Xanthomas - billeder

Xanthomas - er hudlæsioner forårsaget af fedtophobning i makrofager, immunceller fra huden og sjældent i lag af fedt under huden.

Xanthomas - forårsager

Nogle typer af xanthoma indikerer lipidmetabolismen lidelser (f.eks hyperlipidæmi, eller fedtstoffer i blodet), hvor de kan være forbundet med en øget risiko for koronar arterie hjertesygdom og lejlighedsvis med pancreatitis.

Der er flere underliggende forhold, xanthomas er forårsaget af en forstyrrelse i lipid (fedt) stofskifte. Da lipider er uopløselige i vand sammen med proteiner for at danne forbindelser kaldes lipoproteiner.

Afhængigt af størrelse og vægt, er fælles lipoproteiner klassificeret som chylomikroner, meget low density lipoprotein (VLDL), lav densitet - lipoprotein (LDL) og high density - lipoprotein (HDL). De har alle en vigtig rolle i at opretholde kroppens metaboliske funktion.
Ændringer i lipoproteiner kan være resultatet af en genetisk defekt (f.eks hyperlipoprotenaemia primære) eller fra nogle underliggende systemisk lidelser som diabetes, hypotyroidisme, nefrotisk syndrom eller bag disse sygdomme kan forårsage store koncentrationer af visse lipider og lipoproteiner , som derefter manifesterer sig som hud xanthomas.

Xanthomas - Behandling

Det vigtigste mål for behandling af xanthomas er at identificere og behandle lipidforstyrrelser. I mange tilfælde vil behandlingen af ​​sygdomme reducere eller løse dit xanthomas. Desuden reducerer behandling af hyperlipidæmi risikoen for hjertesygdomme og hypertriglyceridæmi at forhindre pancreatitis behandling.

Kirurgi eller lokal destruktion metoder kan bruges til at fjerne xanthomas ikke løse spontant eller med behandling. Xanthoma disseminatum påvirker vitale organfunktioner kan behandles med kemoterapi narkotika eller strålebehandling.

Xanthomas Behandlinger inkluderer: