Syfilis - billeder

Syfilis - billeder

copyright:
wikimedia.org

 

Syfilis - er en smitsom sygdom, der overføres i 90% af tilfældene efter køn er forårsaget af en bakterie, Treponema pallidum.
Spirokæten Treponema er en bleg, heliske formet bakterier.

Syfilis - tegn og symptomer

Primær syfilis

Primær syfilis er normalt erhverves gennem direkte seksuel kontakt med en person, der er smittet med syfilis eller Radul. Ca. 10-90 dage efter initial eksponering (gennemsnit 21 dage) er en hud læsion på det sted, kontakt, som normalt er de kønsdelene.

 

Men det kan være hvor som helst på kroppen. Denne læsion, kaldet en chancre , er en smertefri hud sårdannelse lokaliseret på det sted, eksponering, ofte på penis, vagina eller endetarm. I sjældne tilfælde kan der være flere læsioner til stede, selv om det er typisk, at kun én læsion er synlig. Denne læsion kan vare i 4-6 uger og normalt heler spontant.

Sekundær syfilis

Sekundær syfilis forekommer normalt 6-8 uger efter primær infektion (denne periode begynder, hvis de ikke passende antibiotisk behandling i den første periode). Der er mange forskellige manifestationer af sekundær sygdom. Første udbrud synes at være en rozeola - pink pletter ofte påvises, en anden vulkanen sekundær syfilis består af små rødbrun elevation er ofte forbundet med kløe på krop og ekstremiteter. Udslæt kan indebære håndflader og fodsåler. I fugtige områder af kroppen (normalt vulva eller pungen), er udslæt flad, bred, hvid, kendt som kondylomer latum . Udslæt kan også blive vist på kønsdelene eller mund. Alle disse læsioner er smittefarlige og bærer aktive organismer Treponema. En patient er mest smitsom, når han eller hun har en sekundær syfilis. Andre almindelige symptomer på dette stadium omfatte feber, ondt i halsen, utilpashed, vægttab, hovedpine. Sjælden manifestationer omfatter en akut meningitis, der forekommer hos ca 2% af patienterne, hepatitis, nyresygdom, hypertrofisk gastritis, colitis ulcerosa, rectum / sigmoideum masse, gigt, periostitis, synsnervebetændelse.
Sekundær fase II følger en periode, hvor emnet er inficeret viser ingen tegn på infektion.

Latent syfilis

Latent syfilis er defineret som havende serologiske tegn på infektion, der ikke tegn eller symptomer på sygdom. Tidlig latent syfilis er defineret som havende syfilis i to år eller mindre efter datoen for første infektion, der ikke tegn eller symptomer på sygdom. Sen latent syfilis er infektion for mere end to år, men uden kliniske tegn på sygdom. Denne skelnen er vigtig både for behandlingen og risikoen for overførsel.

Syfilis - Behandling

Behandling af syfilis er baseret på administration af penicillin, eller i tilfælde af allergi over for penicillin med tetracyclin. Hvis sygdommen behandles tidligt, en enkelt dosis, massive penicillin er tilstrækkeligt til helbredelse. Ellers kan du nødt til at følge den behandling i flere uger. Behandlingen bør startes så hurtigt som muligt for at undgå forurening af andre mennesker.