Leverkræft - billeder

Leverkræft - billeder

copyright:
wikimedia.org

 

Leverkræft - ondartet svulst i leveren.Normalt vises som en metastase fra et andet kræft, symptomer omfatter tab af appetit, svaghed, oppustethed, gulsot og øvre abdominal ubehag.Der er to typer af leverkræft:

- primitive leverkræft - leverkræft primitive er ret sjælden i Europa og Amerika, er mere almindelig i Afrika og Asien.Hepatocarcinomul, er den mest almindelige tumorer i leveren, det sker i 20% af en sund lever, oftest en allerede eksisterende leversygdom lever nået give (cirrhosis, kronisk hepatitis).
Symptomer og tegn - Hepatocarcinomul udmønter sig i en stor brunplettede ved berøring og en pseudo-infektiøse febril tilstand.

Det forårsager moderate smerter, som ligger i den øvre del af maven.
Diagnose og udvikling - kan diagnosticeres på ultralyd, scanografiei og ultralyd-vejledt leverbiopsi.Risikoen for metastaser, primært lunge og knogler er vigtig.
Behandling - operationen fjerner svulsten når det er muligt eller delvis hepatectomie.Det kan også overveje en levertransplantation.I begyndelsen af former, der ikke involverer operation, kan behandlingen være baseret på generelle eller lokal kemoterapi.Forebyggelse af levertumorer er baseret på den primitive kampen mod alkoholisme, at vaccination mod hepatitis B og C og behandling af kronisk hepatitis B og C.

Sekundær leverkræft - det kan forekomme i nogen anden kræft, er imidlertid mere almindeligt fordøjelsessystem kræftformer (tyktarm, mave, bugspytkirtel, galdeveje) og gynækologiske kræftformer (livmoder, æggestokke, bryster).
Symptomer og tegn - sekundær leverkræft kan omsættes til en ændret tilstand gennem en generel eller gulsot.Klinisk undersøgelse kan afsløre at røre en stor nodular lever ("lever kastanje"), smertefuld eller ej.
Diagnose og behandling - Diagnosen er baseret på ultralyd, og biopsi scanografiei uundværlig for at bekræfte opfyldelsen af leveren.Behandling, hvis det er muligt, er kirurgisk (tumor ablation).I diffuse formularer ved hjælp af generel eller lokal kemoterapi (injicere produktet i et kateter indsat i hepatisk arterie).