Atooppinen ihottuma - kuvia

Atooppinen ihottuma - kuvia

copyright:
wikimedia.org

Atooppinen ihottuma - on hyvin yleinen, usein krooninen (pitkäaikainen) ihosairaus, joka vaikuttaa suuri osuus väestöstä. Monilla potilailla, atooppisen ihottuman liittyy muita atooppinen sairauksia: astma, allerginen nuha, nokkosihottuman, ruoka allergiaa. On perinnöllinen komponentti tähän tautiin.

Atooppinen ihottuma - Syyt, oireet

Koska atooppinen ihottuma ei tiedetä, mutta tauti näyttää johtuvan yhdistelmästä geneettisiä (perinnöllisiä) ja ympäristötekijät. Näyttäisi olevan yliherkkyyttä perusta ja kasvava suuntaus kutinaa. Todisteet viittaavat siihen, että tautiin liittyy muihin ns atooppista sairauksia kuten heinää (kausi allergiat) ja astma,

 

jota monet ihmiset atooppista ihottumaa. Lisäksi monet lapsia voittamaan oireita atooppisen ihottuman voi kehittyä heinänuha-tai astma. Vaikka häiriö ei välttä-mättä aiheuta toisiaan, ne voidaan yhdistää, jolloin saadaan tutkijat vihjeitä ymmärtämisen atooppinen ihottuma.

Oireita ovat ihottuma ja kutina. Vaikka oireet vaihtelevat henkilöstä toiseen, yleisimpiä oireita ovat kuiva, kutiava, punainen iho. Kutina on tunnusmerkki tämän taudin. Iho alueita ovat takana polvissa, ranteissa, kasvot ja kädet. Harvemmin voi olla halkeamia korvien takana, ja eri purkauksia muualla kehossa.

Atooppinen ihottuma - Hoito

Hoito edellyttää kumppanuutta lääkärin ja potilaan ja hänen perheenjäsenensä.Lääkäri ehdottaa hoitosuunnitelman potilaan iän perusteella, oireet ja yleinen terveydentila. Potilaan ja perheenjäsenten tärkeä rooli onnistumisen hoitosuunnitelma jos noudatat lääkärin ohjeita.

Hoitona soveltaa perusvoiteet välttäen laukaisee ja joskus paikallinen kortikosteroidi.