Dermatophytic - Tinea - kuvia

Dermatophytic - Tinea - kuvia

copyright:
wikimedia.org

Dermatophytic - Tinea - on pinnallinen sieni-infektio, ihon, hiukset ja kynnet. Dermatophytic Tinea voi vaikuttaa päänahan (tinea capitis), leuan ja kasvojen iho (Tinea barbae), runko (tinea corporis - lähinnä vaikuttavat lasten), nivusiin (tinea cruris), nauloja (tinea unguium) ja jalat ( Tinea pedis tai urheilijan jalka). Nämä sairaudet vaihtelevat lievästä akuutin vesicular tulehduksen.

Dermatophytic - Tinea - Syyt, oireet

Dermatophytic tinea syntyy useita eri sieniä vastaan. Lähetys voi tapahtua suorassa yhteydessä märkäisille tai välillisesti kosketuksiin saastuneiden esineiden, kuten kenkiä, pyyhkeitä tai suihku. Toinen altistava tekijä on yhdistelmä lämmin sää ja tiukka vaatetus, joka rohkaisee sienten kasvua.

Jotkut sienet mukaan tähän tautiin pääasiassa tarttuu eläimet mutta se voidaan myös lähettää eläimistä ihmisiin.

Dermatophytic tinea oireita:

* Voi näkyä pieniä näppylöitä (kuoppia) päänahassa, joka voi edetä tulehtunut, pus - täynnä. Hajanainen hiustenlähtö, skaalaus saattaa esiintyä.
* Tinea corporis voisi kuulua tasainen ihovaurioita missään muodossa, paitsi päänahan, parta ja jalkojen iholle. Nämä vauriot saattavat olla kuiva ja hilseilevä tai märkä ja kuori.
* Tinea cruris sisältää seinät, määritellään punainen vaurioita, kutina nivusissa, jotka saattavat johtaa pakarat, sisä reidet ja ulkoisten sukuelinten.
* Tinea unguium alkaa ylhäältä yhden tai useamman nauloja. kynsien infektio on paljon harvinaisempaa. Tarkastus paljastaa vähitellen paksunee, värin ja murenemisesta kynsien.
* Tinea pedis voi aiheuttaa äärimmäistä kutinaa ja kipua, varsinkin kävellessä, koska rakkuloita varpaiden välissä.
* Tinea versicolor on lievä infektio, ihon pinnallista (yleensä trunk). Vauriot ovat oireettomia ja yleensä vaaleanruskea, vaaleanpunainen, valkoinen tai ruskea vaaleampia (litteä laastaria).

Dermatophytic - Tinea - Hoito

Ajankohtaisia antifungaaliset valmisteiden on oltava tehokas hoito, mutkaton infektiot dermatophytic - Tinea sijaitsevat muualla kuin päänahassa. Näitä ovat muun muassa ajankohtaiset klotrimatsoli ja mikonatsoli (saatavana apteekista) ja terbinafiini.

Joskus suullisen sienilääkkeiden lääkitys voi olla tarpeen, jos tila on vakava. Lääkkeet voivat olla griseofulviini, itrakonatsoli, terbinafiini ja flukonatsoli.

Tinea capitis (hiuspohjaan), riippumatta vaikeusasteesta, hoidetaan yleensä suun sienilääkkeitä koska ajankohtainen sienilääkkeet eivät läpäise karvatupet hyvin. Kortikosteroidien joskus käytetään vaikea tulehdus-tai arpi, kuten päänahan infektioita.