Ekseema - kuvia

Ekseema - source:dermnet.com

Ekseema - on yleinen termi, useita erilaisia ihon tulehdus, joka tunnetaan myös nimellä ihottumaa. Yleisin ihottuma on atooppisen ihottuman (Jotkut käyttävät näitä kahta nimitystä käytetään erotuksetta). Kuitenkin on olemassa monia erilaisia muotoja ja ekseema. Ihottuma voi vaikuttaa ihmisten kaiken ikäisiä, vaikka se esiintyy useimmiten lapsilla, noin 85% ihmisistä on alkanut ennen kuin 5 vuotta.

Ekseema - Syyt, oireet

Lääkärit eivät tiedä tarkkaa syytä ekseema on ihon virhe, joka vaikuttaa sen toimintaan esteenä yhdistettynä mahdollisesti epänormaali immuunivasteen, uskotaan olevan yksi tärkeistä tekijöistä.

Joillekin ihottuma voi laukaista aineet kosketuksissa ihon kanssa, kuten saippuat, kosmetiikka, vaatteet, pesuaineet, koruja, tai hiki. Environmental allergeenit (aineita, jotka aiheuttavat allergisia reaktioita) voi myös aiheuttaa puhkeamisen ihottumaa. Lämpötilan tai kosteuden vuoksi tai psyykkinen stressi voi johtaa puhkeamista ihottumaa joillekin ihmisille.

Ihottuma on punoitusta iho-oireita, syö tai polttamalla, vaikka kehitys ihottuman vaihtelee henkilöstä vaihdella tyypistä ekseema. Kutina on yleensä ensimmäinen oire useimmat ihmiset ihottuma. Joskus ekseema voi johtaa rakkuloita ja haavaumia, mutta se voi myös aiheuttaa kuivan ja hilseileville.

Vaikka kaikki alueen elin voi vaikuttaa ekseema lapsilla ja aikuisilla, ihottumaa esiintyy tyypillisesti kasvojen, kaulan ja sisällä kyynärpäissä, polvissa ja nilkoissa. Vauvoilla, ihottumaa esiintyy tyypillisesti otsalle, posket, käsivarret, jalat, päänahan ja kaulan.

Ihottuma voi ilmetä, joskus lyhyen reaktion, joka johtaa vain oireiden useita tunteja tai päiviä, mutta muissa tapauksissa oireet voivat jatkua pitempään, niitä kutsutaan kuten krooninen ihottuma

Ekseema - Hoito

Tavoitteet hoitoon ekseema on estää kutinaa, tulehduksia ja pahenemista. Hoito ekseema saattaa liittyä sekä elämäntapa ja huumeiden käyttöä. Hoito on aina yksilön ikä, yleinen terveydentila ja tyyppi ja vaikeusasteeseen.

Pitää ihon hyvin sammutettua soveltamalla voiteita tai voiteita (vähän vettä ja korkea öljypitoisuus) ja välttämällä yli - uiminen.