Hiustenlähtö - kuvia

Hiustenlähtö - kuvia

copyright:
wikimedia.org

Hiustenlähtö - kuvia

copyright:
wikimedia.org

Hiustenlähtö - kehittyy yleensä vähitellen ja vaikuttaa päänahassa voi olla hajanainen tai hajanaista, ja voidaan jopa luokitella arpi tai nonscarring. Scar alopesia (pysyvä hiustenlähtö) johtuvat hävittämisestä karvatupen, joka tasoittaa ihon poisto follikulaarinen aukkoja. Nonscarring alopesia (tilapäinen hiustenlähtö) aiheuttamista vahingoista karvatupen ja jättää kuuluvat follikulaarinen aukkoja, jolloin tuleva hiusten kasvua.

Hiustenlähtö - Syyt, oireet

Johtuu hormonaalisia muutoksia, ärsytystä tai vahinkoa, tavallinen karvatupet on kasvun vaihe on lyhyempi ja ohuempi sekä lisääntynyt vähemmän. Hair kulkee sykli kasvun ja levon. Kunkin yksittäisen vaihtelee

. Mutta yleensä hiusten kasvuvaihe tunnetaan anagen, tavallisesti kestää kahdesta kolmeen vuoteen. Tänä aikana hiukset kasvaa vain alle 1 cm kuukaudessa. Vuonna lepovaiheessa kutsutaan telogen. Tämä vaihe kestää yleensä kolmesta neljään kuukautta. Lopussa lepovaiheessa, hiukset kuuluu, ja uusi alkaa kasvaa sen tilalle. Kun hiusten putoaa, kasvun vaiheessa alkaa uudelleen.

Useimmille ihmisille hiustenlähtö on normaalia 50-100 hiuksia päivässä. Syitä hiustenlähtöön voi olla erilaisia kuin ikääntymisen myötä, koska geneettisen perinnön, sairaus tai lääkehoitoon.

Hiustenlähtö - Hoito

Kaljuuntuminen, pysyvä tai tilapäinen, ei voida parantaa. Mutta hiustenlähtö hoitoja on saatavilla joka edistää hiusten kasvua tai kätkeä hiustenlähtö. Joidenkin hiustenlähtö, hiusten voi jatkaa kasvua yksin ilman hoitoa.