Lentigo - kuvia

Lentigo - kuvia

copyright:
dermnet.com

Lentigo - pidetään preinvasive vaurioita aiheuttaman pitkän aikavälin kumulatiivista UV.

Lentigo - Syyt, oireet

Lentigo maligna riski kasvaa iän ja kesto auringonvaloa.

Lentigo maligna on todettu olevan yhteydessä tyvisolusyöpä, aiempi vaikea auringonpolttamia, porfyria cutanea tarda, Werner oireyhtymä, Xeroderma, tyrosiini-positiivinen oculocutaneous albiinoa pigmentosa.

Melanocytic nevi lisäys, kuten suuri tai jättiläinen synnynnäisen nevi myös johtaa kehitystä lentigo maligna.

Lentigo maligna useimmiten vaikuttaa aurinko-paljaan ihon, pään ja kaulan. Mutta voi myös vaikuttaa nenän ja posken. Joissakin ihmisiä, vauriot näkyvät useammin oikeassa, mikä on kuljettajan puolella pään ja kaulan miehillä ja vasemmalla, joka on matkustajan puolella naisia​​.

Lääkäri tulee epäillä mahdollisuutta melanooman jos potilas valittaa uuden leesion - pigmentoituneet tai muutokset olemassa mooli. Lentigo maligna voi esiintyä myös käsien, jalkojen ja vartalon joissakin harvinaisissa tapauksissa suuhun.

Viittaavia merkkejä kehittyneempi paikallinen leesio ovat korkeudessa, kirvely, kutina, kipu ja verenvuoto. Lentigo pahanlaatuinen esiaste vaurio verrattiin paikalla iholle.

Osuus lentigo maligna melanooman lentigo maligna että edistystä ei tiedetä, mutta arviot elinikäinen riski lentigo maligna tiedetään olevan 4,7% 45-vuotiaana.

Lentigo - Hoito

Lentigo maligna hallitaan lopullisia leikkaushoitoa. .

Ennuste on yleensä hyvä potilailla paikallinen melanoomaa ja ilman etäpesäkkeitä. Seuranta on tutkia ihoa.Potilasta hoidettiin lentigo tulee seurata vuosittain.