Maantieteellinen kieli - kuvia

Maantieteellinen kieli - kuvia

copyright:
wikimedia.org

Maantieteellinen kieli - kuvia

copyright:
wikimedia.org

Maantieteellinen kieli - on hyvänlaatuinen tila, jota esiintyy enintään 3% väestöstä. Useimmiten potilaat ovat oireettomia, mutta jotkut potilaat ovat lisääntynyt herkkyys kuuma ja mausteinen elintarvikkeita.

Maantieteellinen kieli - Syyt, oireet

Lopullinen syy ei ole selvitetty, mutta vauriot ovat havainneet useammin potilailla, joilla on psoriasis. Tutkimuksessa psoriaasipotilailla, maantieteellisen kielen esiintyi 10%: lla potilaista, mutta vain 2,5% ikä-ja sukupuoli-haun valvonta.

Polygeenisiä periytymistapa ehdotti maantieteellisen kielen. Esiintymisen lisääntymistä ei maantieteellisten kieli ei huomata, koska huumeiden tai ympäristötekijöille käyttöön.

Maantieteellinen kieli voi vaikuttaa kaikkiin ikäryhmiin, mutta on yleisempää aikuisilla. Potilaat, joilla on maantieteellisesti kieli voi olla polttamisen tai ärsytystä kielen ottamisen jälkeen kuuma maustetuilla elintarvikkeita. Kieli on hyvin rajatulla alueella punoitusta, jotka vaikuttavat erityisesti selkä ja sivureunojen kielen. Alalla punoitus arkkitehtonisen kielen poistetaan, menetys filiform papillae ja ympäröivän limakalvon surkastumista. Lähiympäristön on hyvin määritelty, liikasarveistuneen, kellertävän valkoiset reunat, epäsäännöllinen. Samanlaisia muutoksia voi esiintyä muissa limakalvon alueilla.

Maantieteellinen kieli - Hoito

ei kohdella hyvänlaatuinen ja oireetonta.