Märkärupi - kuvia

Märkärupi - kuvia

copyright:
wikimedia.org

 

Märkärupi - Onko tulehdus ihon pintaan. Märkärupi on yleisempää lapsilla kuin aikuisilla.

Märkärupi - Syyt, oireet

Tauti on aiheuttama Staphylococcus ja Streptococcus. Oireet ovat:

Ei-rakkulainen märkärupi: tämä on yhteinen lomake, aiheuttamat Staphylococcus ja Streptococcus bakteerien lisäksi. Se näkyy pieniä rakkuloita tai rupia, jotka sitten keltainen tai hunajan värinen sakkaa.

Usein se alkaa noin nenän ja kasvot, mutta voi vaikuttaa myös kädet ja jalat. Turvonneet rauhaset tai lähellä.

- Rakkulainen märkärupi: se aiheuttaa bakteeri, joka tuottaa myrkkyä, joka aiheuttaa kuilun pintakerros (iho) ja alemmat tasot iho muodostaa läpipainopakkauksessa. (Lääketieteellinen termi läpipainopakkaus on Bulla) rakkuloita voi esiintyä eri alueilla iho, varsinkin pakarat, vaikka nämä rakkulat ovat hauraita ja punainen.

Märkärupi on tarttuva, erityisesti tekemisissä jonkun jolla on, joskus voi kestää pyyhkeet, lelut, vaatteet ja taloustavarat. Kun aloitat, märkärupi, usein leviää muualle elimistöön. Tämä on melko yleinen lapsilla.

Märkärupi - Hoito

Silsa ei ole vakava tauti on helposti hoidettavissa, se voi parantua ja kuivua itsestään. Lievät tapaukset voidaan hoitaa hellävarainen puhdistus, poistaa sakkaa, ja soveltamalla antibiootti voide mupirosiini (Bactroban). Asiat ankarampi tai laajalle levinneitä etenkin rakkulainen märkärupi, voi vaatia suun kautta antibiootti lääkitys silsa.