Onychomycosis - kuvia

Onychomycosis - kuvia

copyright:
wikimedia.org

Onychomycosis - viittaa sieni-infektio, joka vaikuttaa kynnet ja kädet.

Onychomycosis - Syyt, oireet

Onychomycosis aiheuttaa kolme luokkaa sienten: dermatophytes, hiivat, homeet ja nondermatophyte. Dermatofyytteihin ovat ylivoimaisesti yleisimpiä syitä onychomycosis. Kaksi suurta patogeenit aiheuttavat noin 90% kaikista tapauksista onychomycosis. Trichophyton rubrum osuus 70% ja Trichophyton mentagrophytes osuus 20% kaikista tapauksista. Onychomycosis aiheuttamat homeet nondermatophyte (Fusariumspecii, Scopulariopsis brevicaulis, Aspergillusspecii) yleistyessä maailmanlaajuisesti, muodostavat lähes 15% tapauksista joissakin maissa. onychomycosis Candida on harvinaista.Riskitekijöitä onychomycosis ovat suvussa, ikääntyminen, huono terveys ennen vahinkoa, lämmin ilmasto, osallistuminen liikuntatoiminnot, immunosuppressio (esim. HIV-lääkkeen aiheuttama), yhteisöllinen uiminen ja okklusiivinen jalkineet.

Nail voi näyttää paksuuntunut, keltaista tai sameaa. Kynnet voi tulla kova ja hauras, tai se voi irrota kynnenvieruskudoksen. Ei yleensä mitään kipua tai muuta kehon oireita, paitsi jos tauti on vakava.

Onychomycosis - Hoito

Käsittele onychomycosis käyttämällä ajankohtainen sienilääkkeet, suun ja kirurgiset tekniikat. Hoito riippuu määrän sormien vaikuttanut, tyyppi onychomycosis ja vakavuus vahinkoja.Yhdistelmä ajankohtainen ja systeeminen järjestelmät lisäävät paranemisasteella.