Pityriasis rubra Pilar - kuvia

 

Pityriasis rubra Pilar - Onko annettu nimi ryhmälle harvinainen ihosairaus, suomuinen levyt puna-oranssi hyvin määritellyt rajat. Ne voivat kattaa koko kehon tai kehon osien, kuten kyynärpäissä ja polvissa, kämmenissä ja jalkapohjissa.

Pityriasis rubra Pilar - Syyt, oireet

Pityriasis rubra Pilar syytä ei tunneta. Pityriasis rubra Pilar on yleensä satunnaista, mutta joissakin muodoissa voidaan osittain perinnöllinen.

Tämä voi tapahtua missä tahansa kilpailussa, ja miehet ja naiset ovat yhtä lailla vaikuttaa.

Pityriasis rubra Pilar aikuisiän useimmiten alkaa pään, niskan ja yläraajojen trunk kuin punainen hilseilevä ihottuma. On usein yksinäinen vaurio, mutta muutaman viikon ajan on enemmän ja ne yhdistävät muodostaa ryhmiä puna-oranssi vaurioita. Pari viikkoa näiden leviämisen alaspäin ja voi kattaa suurimman osan ruumiin (erytrodermia). Kova, kuiva pistokkeiden voi tuntua ja suomuinen muistolaatat takia munarakkuloiden usein selvimmin ovat sormien takana. Potilaat voivat myös valittaa kutina alkuvaiheessa sairauden.

Halkeamat voivat kehittää ja voi olla tuskallista, kun kävelee tai käyttää käsiä on vaikeaa. Kynnet voi tulla paksuuntuu ja värjäytyneet ja musta lineaarisia raitoja (hajoamaan verenvuodot). hiukset ohut huomattavasti.

Pityriasis rubra Pilar - Hoito

Hoito on vaikeaa, koska taudinkulku on niin vaihtelee kunkin eri Pityriasis rubra pilar. Yleensä perinnöllinen muodot Pityriasis rubra Pilar taipumus jatkua koko elämän ajan, osti satunnainen lomakkeet taipumus parantua itsestään lopulta.

Ajankohtaisia lääkkeitä, kuten perusvoiteet voidaan lievittää oireita kuivumista ja halkeilua. Vaikeissa tapauksissa acitretin tai isotretinoiinia voivat olla hyödyllisiä. Metotreksaatti on rajallinen.