Raskausajan pemphigoid - kuvia

Raskausajan pemphigoid - kuvia

copyright:
dermnetnz.org

Raskausajan pemphigoid - autoimmuunisairaus rakkulainen ihosairaus on harvinainen tehtävä. Tauti oli aluksi nimeltään raskausdiabetes herpes herpetiform perustuu morfologiseen ominaisuus rakkuloita, mutta tämä termi on harhaanjohtava, koska raskausdiabetes pemphigoid ei liity tai liittyy virusinfektio tai historian herpes.

Raskausajan pemphigoid - Syyt, oireet

pemphigoid gestationis on autoimmuunisairaus, mikä tarkoittaa periaatteessa sitä, että yksilön immuunijärjestelmä alkaa reagoida vastaan hänen kudosta. Immunoglobuliini G (IgG), autovasta-aineiden (tunnetaan tekijä PG), jotka aiheutuvat vahingot raskausajan pemphigoid kohteena on proteiini, joka tunnetaan nimellä BPAG2

(jota kutsutaan myös BP180), löydetty tyvikalvoissa, joka on alueella välillä epidermikseen ja dermikseen (ylä ja keskikerroksiin iho). istukka tiedetään olevan tärkein vanhempien vasta-aineita ja voivat siten olla immunologinen kohteena raskauden aikana.

Raskausajan pemphigoid esiintyy raskauden aikana. Tyypillisesti ilmenee pitkälle raskauden äkilliset kutiava nokkosihottuma ja rakkuloita vatsan ja runko. Kutina voi olla niin voimakasta, että sillä keskeyttää päivittäisiä rutiineja. Vauriot voivat tapahtua milloin tahansa raskauden aikana, mutta kasvaa etenkin toisella ja kolmannella neljänneksellä.

Oireet voivat alkaa raskauden loppuvaiheessa. Raskausajan pemphigoid yleensä itsestään muutaman viikon tai kuukauden imetyksen aikana. Jatkuva taudin aktiivisuutta on kuvattu jopa useita vuosia syntymän jälkeen. Tauti voidaan laukaista käyttö ehkäisyvälineiden ja kuukautiset, ja tulevat tehtävät.

Raskausajan pemphigoid - Hoito

Päätavoitteena kohtelu on lievittää kutinaa, estää muodostumista rakkuloita ja hoitoon tulehduksille. Ajankohtaisia kortikosteroideja käytetään sekä lievä sairaus, oraaliset kortikosteroidit ovat välttämättömiä suurissa asioissa. Antihistamiinia suun kautta voidaan käyttää lievittää kutinaa.

Useimmissa tapauksissa, raskausajan pemphigoid parantua spontaanisti muutaman päivän kuluessa. Komplikaatiot ovat harvinaisia, mutta voivat olla:

Siirtymäkauden rakkuloita lapsi toisen tartunnan, joka voi jättää arpia