Solar Urtikaria - kuvia

Solar Urtikaria - kuvia

copyright:
wikimedia.org

 

Solar Urtikaria - on harvinainen nokkosihottuma, iho turpoaa muutamassa minuutissa altistumisesta auringonvalolle tai keinotekoinen valonlähde, joka päästää ultraviolettisäteilylle

Solar Urtikaria - Syyt, oireet

Koska auringon urtikaria ei ole tarkasti määritelty, mutta se voi johtua antigeeni-vasta-ainereaktioiden. Näyttää siltä, että kemikaali luotu runko (fotoallergeeniseksi) reagoi UV-säteilyä ja aiheuttaa allergisen reaktion, joka ilmentyy nokkosihottuma.

Oireet: kirvely, kutiseva ihottuma kehittynyt muutamassa minuutissa, kun lyhyen ajan (alle 30 minuuttia) altistuminen auringonvalolle. Ihottuma voi näyttää mainoksia ja ovat punaiset ja turvonneet. Usein ihottuma vaikuttaa aloihin, jotka eivät tavallisesti altistuvat, yläpinnan ja kädet ovat jatkuvasti alttiina auringon voidaan helpommin vaikuttaa.

Jos suuri osa kehon vaikuttaa menetys nesteen iho voi aiheuttaa sekavuutta, päänsärkyä, pahoinvointia ja oksentelua.

Peittämät alueet ohut vaatteita voidaan myös vaikuttaa, riippuen UV-säteet voivat kulkea kankaan.

Solar Urtikaria - Hoito

Kun potilas on suojattu auringonvalon ihottuma alkaa häviää spontaanisti muutamasta minuutista useisiin tunteihin. Kun ihottuma täysin parantunut jää mitään merkkiä.

Potilaat, joilla aurinko urtikaria olisi ryhdyttävä toimenpiteisiin välttääkseen tai minimoida altistuminen auringolle, aurinkovoidetta. Suullinen antihistamiineja voi olla hyödyllistä vähentää viat ja minimoida kutina, mutta ne harvoin estävät reaktion kokonaan.

Potilaille, jotka vastaavat vakavasti eivätkä pysty hallitsemaan heidän tilansa kautta ehkäiseviä toimenpiteitä, valohoitoa ja / tai photochemotherapy voidaan harkita. Nämä hoidot suoritetaan usein ennen kuin kesäkuukausina. Valitettavasti ultravioletti siedätyshoidon on usein lyhytaikaista ja sitä toistetaan.