Suun hiivatulehdus - kuvia

Suun hiivatulehdus - ryhmä, sieni-infektioita suun ja kielen, on aiheuttanut Candida albicans usein, joskin raportoi, että saattaa esiintyä enemmän kuin albicans-lajit. Koska muita tunnettuja syitä immunosuppression, suun sammas aikuisilla voi ehdottaa hiv-infektio. Kolme kliinistä esitykset ovat tavallisia ihmisiä, joilla HIV: pseudomembranoottinen huulitulehdus, punoittava, ja kulmikas. Kun HIV-infektio etenee, Candida voi hyökätä ruokatorveen aiheuttaen dysfagia tai nielemiskipuja. Potilaat, joilla on suun hiivatulehdus voi olla täysin oireeton, joten on tärkeää tarkastaa suussa hyvältä. Vauriot voivat esiintyä missä tahansa kova tai pehmeä suussa, kielen alle, suun tai kumeja, tai takaisin posteriori nieluun.

Suun hiivatulehdus - Syyt, oireet

Tekijöitä, jotka edistävät kandidiaasi ovat:
-Tauti on yleisempää naisilla kuin miehillä ja sitä esiintyy lähinnä kesäkuukausina
Korkea-rate taudinkantajavaiheen nähdään immunosuppressoiduilla, veriryhmän antigeenit ja puute syljen eritystä Carrier-tila on suurempi sylkeä happoa
Suun kuivuminen lisää carrier-tilassa
-Käyttö psyykenlääkkeiden jotka aiheuttavat suun kuivumista
-Määrä misellejä kasvaa unen aikana ja vähentää elintarvikkeiden ja harjaamalla hampaat
Tupakointi lisää valtiollisten harjoittaja, lisää riskiä tartunnan HIV, varsinkin aiheuttaa multifokaalista kandidoosi ja mediaani vinoneliösilmäisellä kielitulehdus
Hoito ja tetrasykliini
-Suun mikrobikasvuston epätasapaino bakteeri tukahduttaminen, muuttaa syljenerityksen, immunologisen vikoja Paikallinen kortikosteroidi-hoidon systeemistä tai aerosolimuodossa
-Diabetes.

Suun hiivatulehdus - Hoito

Kohtalaista tai vaikeaa tapauksissa: A. Flukonatsoli 200, sitten 100 mg x 14 päivää, huomaa, että atsoli lääkkeitä ei suositella raskauden aikana.

. Vakavissa tapauksissa häiritä ravitsemus ja nesteytys, potilas voi vaatia sairaalahoitoa nesteytys ja ravitsemuksellisen tuen.

Kolme. Potilailla, päällään tekohampaat, ne on upotettu klooriheksidiini-liuokseen (esim. PerioGard), sitten ohut kerros kerman nizoral akryyli-osan proteesista, joka on kosketuksessa suun limakalvoilla. Tämä estää tartuntoja laitteen.

Viisi. Ylläpitohoito tukahduttaa tulevaisuudessa uudelleen tauti voi vaihdella pilleri pillerin Mycelex päivä TID. Flukonatsoli ehkäisevää hoitoa yleensä ei suositella paitsi potilaiden ruokatorven kandidiaasi kanssa Atsoliresistenssi koska mahdollisuus pitkäaikaiseen käyttöön.