Venyttää - kuvia

Venyttää - kuvia

copyright:
wikimedia.org

 

Venyttää - ovat lineaariset arpia nukkui liitetty epidermaalinen surkastumista, jota esiintyy kudosten ihon alle murtamalla nopean kasvun.

Venyttää - Syyt, oireet

Stretch merkit esiintyy tietyillä alueilla elin, jossa iho joutuu jatkuvasti ja progressiivinen venyttely. Nämä ovat:

Vatsa ja rinnat raskaana olevilla naisilla
Nuorten kasvu (reidet, pakarat, rinnat)
Lihavat ja ylipainoiset ihmiset.

Stretch merkit voi sattua myös pitkäaikainen paikallinen kortikosteroidien käyttö. Ne ovat myös osa Cushingin oireyhtymä sairaus, jossa kasvoi lisämunuaisen kuorikerroksen toiminnan liiallinen kiertävä kortisolin osallistuu niiden kehittämiseen.

Varhainen merkki venymäjälkiä kehittäminen on kun ihoalueelle loivenevan ja ohut, vaaleanpunainen. Tämä voi joskus aiheuttaa kutinaa. Pian punertava tai purppuranpunainen linjat kehittää (uurteita rubra). Ajan mittaan tulee valkoista tai väri, ja paljon vähemmän ilmeinen. Venymäjälkiä ovat tavallisesti muutaman cm pitkä ja 1-10 mm leveä. Aiheuttaman kortikosteroidien käyttö tai Cushingin oireyhtymä ovat usein suurempia ja saattaa sisältää muita alueita, kuten kasvot.

Venyttää - Hoito

Stretch merkit ovat yleensä vain kosmeettinen ongelma, mutta harvoin, jos laajennettu voi haavautua tai repiä helposti onnettomuudessa. Stretch merkit esiintyy nuorilla tullut vähemmän näkyviä ajan ja yleensä vaadi hoitoa. Muissa tapauksissa, joissa venytys merkit ovat huolissaan, niin seuraavista hoidoista voidaan kokeilla, mutta ei ole osoittautunut toimivaksi kaikissa tapauksissa:

kosteuttavat öljyt
Ajankohtaista retinoidien hoito
Kemiallinen kuorinta
Pulssitoimiset väriaine laserhoito.