Vitiligo - kuvia

Vitiligo - kuvia

copyright:
wikimedia.org

Vitiligo - Onko autoimmuunisairaus, jossa pigmentti soluja (melanosyyttien) tuhoutuvat, mikä epäsäännöllisen muotoisia valkoisia laikkuja ihoon.

Vitiligo - Syyt, oireet

Mikä tahansa ruumiinosa voi liittyä vaikuttaa yleisimmät alueet ovat kasvot, kaula, silmät, sieraimet, nännit, napa, sukuelimiä, runko kippaa, kainaloissa, nivusissa, alueet loukkaantumisen leikkauksia, haavat, palovammat ja noin pigmentoituneet myyrät .

Valkopälvisyys vaikuttaa ainakin 1% väestöstä. Puolet potilaista menetys pigmentti alkaa ennen ikää 20 vuotta. Viidennessä osassa muut perheenjäsenet on myös vitiligo.

Vaikka useimmat ihmiset vitiligo on hyvä yleinen terveydentila, ovat suuremmassa vaarassa joutua muiden autoimmuunisairauksien, kuten diabetes, kilpirauhasen sairaus, anemia (B12), Addisonin tauti ( lisämunuaisten sairaus) ja hiustenlähtö Areata.

Melaniini on pigmentti, joka määrää ihon väri, hiukset ja silmät. Se valmistetaan soluja kutsutaan melanosyyttien. Jos melanosyyttien ei voi muodostaa melaniinia tai jos niiden määrä vähenee, ihon väri tulee vähitellen valkoinen.

Syy vitiligo ei tiedetä. voi olla joskus, fyysinen vamma, kuten auringon tai ahdistusta. On olemassa kolme teorioita aiheuttaa valkopälvisyys:

Vaikeusaste vitiligo vaihtelee jokaisen. Ihmiset yleensä huomautus pigmentin menetys kontrastia kesän ja auringon vaurioitunut iho, ruskettunut iho muuttuu selvemmin. Henkilöt, joilla on tumma iho voi havaita alkaminen vitiligo tahansa .. Silmät eivät muuta väriä. Ei ole mitään keinoa ennustaa, kuinka paljon pigmenttiä yksilö menettää.

Aste pigmentin menetys voi vaihdella kunkin vitiligo laastari mikä mahdollistaa eri sävyjä ruskeaa vitiligo patch. Tätä kutsutaan "kolmivärimenetelmä".

Vitiligo - Hoito

Hoito ei tällä hetkellä ole kovin tyydyttävä.