Whitlow - kuvia

Whitlow - kuvia

copyright:
wikimedia.org

 

Whitlow - viittaa tulehdus kynnen. Se voi olla akuutti tai krooninen.

Whitlow - Syyt, oireet

Akuutti kynsivallintulehdus voi kehittyä muutamassa tunnissa aseta lähelle kynsi on tuskallista, punaiset ja turvonneet. Joskus näkyy keltaisena mätä kynnen alle tai lähelle sitä. Joissakin tapauksissa akuuttia kynsivallintulehdus liittyy kuumetta ja kipua rauhaset kainaloissa.
Syynä on yleensä Staphylococcus aureus. Akuutti kynsivallintulehdus yleensä häviää kokonaan muutamassa päivässä, ja harvoin uusiutuu.

Krooninen kynsivallintulehdus:
- Määräytyy ensisijaisesti Candida albicans
- Muita syitä ovat krooninen kynsivallintulehdus harvinainen virus-, bakteeri-ja mykobakteerien - Syöpä metastaattinen melanooma kynnen alle ja okasolusyöpä
- Voi esiintyy ihmisiä, jotka toistuvasti altistavat märkä kätensä ovat toistuvasti kosketus ärsyttävien aineiden, kuten mietoja happoja ja emäksiä tai muita kemikaaleja
- Muut sairauksiin liittyviä kynsivallintulehdus ovat psoriasis, mukokutaaninen kandidiaasi, huumeiden toksisuutta retinoideille ja estävät proteiinien
-Indiavirul on antiretroviraalinen jotka aiheuttavat kynsivallintulehdus ihmisten hoitoa HIV.

Whitlow - Hoito

Seuraavat toimenpiteet voivat parantaa kynsivallintulehdus.

Pidä kädet kuivana ja lämpimänä.
Vältä työskentelyä märässä tai käyttää täysin vedenpitäviä käsineitä. Pidä kynnet puhtaana.
Pese huolellisesti jälkeen likainen saippuavedellä, huuhtele ja kuivaa huolellisesti. Levitä pehmittävä käsivoide usein - että suojavoidetta voi auttaa.
Käytä antiseptistä tai sienilääkkeet kosteusvoiteita säännöllisesti kahdesti päivässä naulaan fold - kuten sulfacetamide valmisteet, tymoli, mikonatsoli, ciclopirox.
Okklusiivisen maalit voivat olla hyödyllisiä, joustava kollodiumiin voidaan levittää naulan kertaiseksi esteenä vettä ja bakteereita.