Xanthomas - kuvia

 

Xanthomas - Onko ihovaurioita aiheuttama kertyminen rasvan makrofagien immuunijärjestelmän soluihin ihon ja harvoin rasvakerros ihon alle.

Xanthomas - Syyt, oireet

Jotkin xanthoma ovat osoituksena häiriöt rasva-aineenvaihdunnan (esim. hyperlipidemia tai veren rasva-), joissa he voivat liittyä suurentunut sepelvaltimotaudin sydänsairauksien ja joskus haimatulehdus.

On olemassa useita taustalla sairauksia, xanthomas johtuvat häiriö rasva (rasva) aineenvaihduntaa.

Koska lipidit ovat veteen liukenemattomia yhdistää proteiinien kanssa, jolloin muodostuu yhdisteitä nimitetään lipoproteiineiksi. Riippuen koko ja paino, yleinen lipoproteiinit luokitellaan kylomikronit, hyvin alhaisen tiheyden lipoproteiini (VLDL), alhaisen tiheyden - lipoproteiini (LDL) ja suuren tiheyden - lipoproteiini (HDL). Niillä kaikilla on rooli ylläpitää kehon aineenvaihdunnan toimintaa.
Muutokset lipoproteiinit voi olla seurausta synnynnäisen (esim., ensisijainen hyperlipoprotenaemia) tai joissakin taustalla systeemisiä häiriötiloja, kuten diabetes, kilpirauhasen, nefroottisen oireyhtymän tai joihin nämä sairaudet voivat olla korkea tiettyjen lipidien ja lipoproteiinit , jonka jälkeen ilmentyy ihon xanthomas.

Xanthomas - Hoito

Päätavoitteena hoidon xanthomas on tunnistaa ja hoitaa Rasva-aineenvaihdunnan häiriöt. Monissa tapauksissa, hoidettaessa vähentää tai poistaa xanthomas. Lisäksi hoidossa hyperlipidemia vähentää sydänsairauksien riskiä ja hoitoon hypertriglyseridemia estämiseksi haimatulehdus.

Leikkaus tai paikallinen tuhoaminen menetelmiä voidaan käyttää poistamaan xanthomas ei ratkaista spontaanisti tai hoidon. Xanthoma disseminatum vaikuttaa elintärkeitä elimistön toimintaan voidaan hoitaa kemoterapiaa huumeita tai sädehoitoa.

Hoito Pentru xanthomas ovat: