Xeroderma pigmentosum - kuvia

Xeroderma pigmentosum - kuvia

copyright:
www.dermis.net

 

Xeroderma pigmentosum - on hyvin harvinainen ihosairaus, jossa henkilö on hyvin herkkä auringonvalolle (valoherkälle).Ennenaikaista ihon vanhenemista ja ovat taipuvaisia ​​ihosyöpiä. Tämä johtuu solujen yliherkkyys ultravioletti (UV), koska vika DNA korjaus järjestelmä.

Xeroderma pigmentosum - Syyt, oireet

Xeroderma pigmentosum on perinnöllinen sairaus, mikä tarkoittaa, että olet perivät KAKSI resessiivisiä geenejä Xeroderma pigmentosum (yksi kummaltakin vanhemmalta). Jos vanhemmat ovat vain kantajia Xeroderma pigmentosum ominaisuuden (Xeroderma pigmentosum ovat kukin geeni ja yksi normaali geeni), ei merkkejä tai oireita.

Xeroderma pigmentosum kaksi geeniä, jotka eivät ole äärimmäisen herkkä UV-valon ja tuloksena useita oireita xeroderma pigmentosum. Ainakin seitsemän erilaista geneettistä täydennystä ryhmiä ja kuvattiin eri heimoista (XPA ja XPG), ja eriasteisia sairauden vaikeusasteen.

Pohjimmiltaan oireita xeroderma pigmentosum ovat seurausta vika DNA. Kun ihmiset, jotka eivät ole Xeroderma pigmentosum, soluvaurioita UV-valoa suosittelee DNA: n korjaus järjestelmä. Kuitenkin Xeroderma pigmentosum ihmisillä on vika tässä järjestelmässä ja korjaa vaurioituneiden solujen UV-valoa edelleen uusiutumattomia, mikä voi johtaa siihen, syöpäsolut ja solukuolemaan.

Xeroderma pigmentosum - Hoito

Ei ole parannuskeinoa Xeroderma pigmentosum. Hoidon tavoitteena on oireiden hoitoa, aurinkovoidetta, reseptiä retinoidien ja poistaa ihon kasvaimet kirurgisesti. Kuitenkin ennuste on hyvin synkkä sairaus xeroderma pigmentosum. Perinnöllisyysneuvonta kärsivien perheiden tärkeä rooli ehkäistä taudin leviämistä.