Lupus-erythematosus - kuvia

   
Lupus-erythematosus - kuvia

copyright:
cedars-sinai.edu

 

Lupus-erythematosus - on autoimmuunisairaus ominaista tulehdus eri kudoksiin on akuutteja ja kroonisia. Yleensä autoimmuunisairaudet käynnistyvät, kun kehon kudosten ovat hyökänneet sen oma immuunijärjestelmä. Immuunijärjestelmä on suunniteltu taistella taudinaiheuttajia kuten bakteereja ja mikrobeja. Tapoja, joilla immuunijärjestelmä torjumaan infektioita on tuottaa vasta-aineita, jotka hyökkäävät mikrobeja. Potilaat, joilla on lupus tuottaa poikkeavia vasta-aineita veressään, että kohdekudoksissa ottaa kehon omalla tavallaan eivätkä tarttuvan mikrobeja. Vasta-aineita ja mukana solujen tulehdus voi vaikuttaa kudosten koko kehoon, lupus on mahdollisuus vaikuttaa eri kudoksissa. Joissakin tapauksissa lupus voi aiheuttaa sairaus ihon, munuaiset, keuhkot, sydän, nivelet, ja / tai hermostoon.

Lupus-erythematosus - Syyt, oireet

Koska tarkkaa syytä epänormaalista autoimmuniteetin joka laukaisee SLE ei tunneta. Tärkeä rooli voi olla seuraavat tekijät: jotkut virukset, geenit periytyvät geneettinen tekijä, ultraviolettivaloa tai tietyt lääkkeet. Koska geneettiset tekijät voivat kehittää tiettyjä autoimmuunisairauksien kuten nivelreuma, kilpirauhasen ja - tai lupus. Erään näkemyksen keskuudessa jotkut tutkijat uskovat, että immuunijärjestelmä menee pieleen aiheuttaen lupus, johtuu ulkoisista tekijöistä, kuten viruksia tai ultraviolettivaloa. Joskus oireet lupus voidaan saostettu tai huonontunut vasta lyhyen ajan auringolle altistumisen. Kuten tunnettua, että jotkut naiset, joilla on lupus voi kokea oireiden pahenemista ennen kuukautisten alkamista. Tämä osoittaa, että naisten hormonit tärkeä rooli tässä sairaudessa.

Lupus Oireet:

Potilaat, joilla on systeeminen lupus erythematosus voivat kehittää erilaisia yhdistelmiä taudin tiettyihin elimiin. Yleisiä oireita ovat väsymys, kuume, pienet lihassäryt, niveltulehdus, ruokahaluttomuus, suun haavaumat ja eräiden nenä, kasvojen ihottuma ja ihon "perhonen ihottuma muodossa." Ihmiset, joilla on lupus on epätavallinen herkkyys auringonvalolle. Toinen oire voi olla tulehtunut vuori ympäröivä keuhkoihin (Pleuritis) tai sydämen (perikardiitti). Muita oireita, kuten huono liikkeeseen raajojen, sormien ja varpaiden kanssa Kylmät olosuhteet - (Raynaud'n ilmiö - sormi muuttuu siniseksi tai valkoinen alhaisissa lämpötiloissa). Komplikaatiot mukana tietyt elimet johtaa oireet yleensä liittyvät elimet vaikuttavat sekä taudin vaiheessa. Yleensä lupus ilmentyy tämä joskus johtaa arpia. Muodossa diskoidi lupus, vain iho on mukana ja ihottuma useimmiten esiintyy kasvoissa ja päänahassa pää, yleensä punainen. Of diskoidi lupus ihottuma on tavallisesti kivuton eikä anna kutina, mutta voi jättää arvet hiuspohjan jotka aiheuttavat pysyviä hiustenlähtö (hiustenlähtö) tällä alueella. Noin välillä 6% ja 11% niistä, joilla on lupus voi kehittää discoid lupus erythematosus. Yleensä noin 50% ihmisistä, joilla on systeeminen lupus erythematosus hammas voi kehittyä ihottumaa ominainen punainen, litteä kasvojen yli kuonon. Koska sen muoto on yleisesti kutsutaan "perhonen ihottuma kuin". Ihottuma on kivuton eikä aiheuta kutinaa. Yleensä ihmiset, jotka ovat kasvojen ihottuma ja muut elimet turvoksissa johtuu lupus voi pahentaa terveydelle altistumista auringolle.

Lupus diagnosointi:

Monimuotoisuuden vuoksi oireiden useiden elinten mukana diagnoosi tehdään käyttäen yhdentoista kriteerit.

Nämä yksitoista kriteereinä diagnoosi SLE ovat:

Muut kokeet voivat olla: lasko ja C-reaktiivisen proteiinin, veren kemia, analysointi kehon nesteiden ja kudosten koepala, jotkut kudosnäytteitä ja sairaiden elinten (iho, munuaiset).

Lupus-erythematosus - Hoito

Tärkein tekijä lupus hoito on oireiden lievittämiseen ja pysäyttää heikkeneminen elinten vaikuttaa, sillä ei ole pysyvää hoitoa punahukka . Hoito on määrätty kullekin potilaalle yksilöllisesti, riippuen kuinka paljon vahinkoja. Niin monet ihmiset, joilla on lievä oireita voivat vaatia hoitoa tulehduskipulääkkeillä ajoittain. Sen sijaan ne, joilla törkeästä Bola, jotka ovat vahingoittuneet elimet voivat edellyttää suuria annoksia kortikosteroideja yhdessä muiden lääkkeiden kanssa, jotka tukahduttaa immuunijärjestelmää. Vaikka tauti on aktiivinen systeeminen lupus erythematosus ihmisiä on runsaasti lepoa ja unta. Todettiin, että on olemassa läheinen yhteys unen laatua ja väsymys ihmisten kanssa lupus. Niille erittäin tärkeää huolellisesti osoite unen laatua ja ihmiset kärsivät lupus, sekä tarkat harjoituksia ylläpitää lihaskuntoa kuin mahdollista ja nivelet. Suositeltava lääkkeet ovat tulehduskipulääkkeet (NSAID) käytetään vähentämään tulehdusta ja lihas-kipua, nivelten ja muiden kudosten. Tulehduskipulääkkeet ovat: aspiriini, ibuprofeeni, naprokseeni ja sulindac. On tarpeen kokeilla useita lääkkeitä löytää mitkä antaa parhaan vastauksen, koska yksittäisissä vastaus tulehdusta vaihtelee henkilöstä toiseen. Kortikosteroidit ovat voimakkaampia kuin tulehdusta ja käytetään vähentämään tulehdusta ja palauttaa toiminnon, kun tauti on aktiivinen. Kortikosteroidit käytetään erityisesti kun sisäelinten vaikuttaa. Kortikosteroidit voidaan ottaa suun kautta tai ruiskutetaan suoraan niveliin tai muihin kudoksiin. Haittapuolena on, että kortikosteroidit ovat vakavia haittavaikutuksia, kun sitä annetaan suurina annoksina pitkiä aikoja. Haittavaikutuksia kortikosteroideja ovat painon nousu, ihon infektiot, luu harvennus, diabetes, kasvojen turvotusta, ja kudosnekroosia suurissa nivelissä. + Lääke, joka on osoittautunut tehokkaaksi vastaan lupus on - hydroksiklorokiini (Plaquenil), joka on oikeastaan antimalarial huume. Jatkuvasti ottaen hydroksiklorokiini voi estää lupus soihdut tiedot. Immunosuppressantteja hoitoon ihmisille vaikeampia ilmenemismuotoja systeeminen lupus erythematosus. Näitä immunosuppressiivinen lääkkeitä ovat metotreksaatti, atsatiopriini, syklofosfamidi, klorambusiilia, ja siklosporiini. Kaikki immunosuppressiivinen lääkitys voi vaikuttaa vakavasti verisoluja ja voivat lisätä riskiä infektion ja verenvuotoa.