Vesirokko - kuvia

Vesirokko - kuvia

copyright:
wikimedia.org

Vesirokko - On erittäin tarttuva tauti aiheuttaa varicella-zostrian. Tauti tekee läsnäoloaan ihottuma ja rakkulat hänen vartalonsa pääasiassa kehon ja pään. Vesirokko on helposti levitä ilmassa aivastelua ja yskimistä tartunnan saaneiden ja suorassa yhteydessä eritteiden niiden ihottuma.

Vesirokko - Syyt, oireet

Tärkein oireita vesirokko ovat:

Vesirokko yleensä menee läpi kolme vaihetta:

  1. Esiintyminen turvotus / punainen tai vaaleanpunainen näppylät, jotka ulottuvat eri osissa kehon usean päivän ajan.
  2. Nämä rakkulat ovat täynnä nestettä aluksi, mutta kun ne erääntyvät rikkoa ja valua.
  3. Rakkuloita jonka break asteikkoja johtaa hitaampi elpyminen kestää useita päiviä, ja mahdollisuus pysyviä arpia.

On mahdollista, että rakkuloiden näytetä muutaman päivän ajan. Tämä johtaa mahdollisuus, kaikki kolme vaihetta samanaikaisesti. Tartunnan saanut voi siirtää viruksen 48 tuntia ennen ilmaantuu ihottumaa ja pysyy tarttuvien niin kauan kuin hänen kehonsa on rupia.

Tauti lapsilla, jotka ovat terveitä (ei kärsi muita sairauksia samaan aikaan) on yleensä lievä. Vaikeammissa muodossa tauti, ihottuma voi levitä koko kehoon ja voivat muodostaa kurkussa, silmiä ja limakalvoja sekä virtsaputken, peräaukon ja emättimen.

Yksi yleinen komplikaatio vesirokko on bakteeri-infektio tietoja ihoa. Kaikki vesirokko voi aiheuttaa keuhkokuumetta ja harvoin enkefaliitti.

Sinä zona zoster, vesirokko
Jokainen, joka on ollut vesirokko tauti voidaan kutsua zona zoster. Kun henkilö on vesirokko-osa varicella-zoster-virus voi jäädä hermosolujen. Ja sitten useiden vuosien kuluttua, virus voi aktivoida ja palaavat kuten vyöruusu.

Tällä hetkellä vyöruusu rokotetta suositellaan yli 60 vuoden rokote vähentää selvästi riskiä vyöruusu.

Diagnostiset Vesirokko

Diagnoosi yleensä tehdään tarkastelemalla ihottuma. Epäselvissä tapauksissa voidaan laboratoriokokeissa veren tai kulttuurin nestettä rakkuloita.

Vesirokko - Hoito

Yleensä terve lapset eivät tarvitse mitään hoitoa. Lääkäri voi määrätä antihistamiineja lievittää kutinaa ja vähentää.

Mutta jos ihmisillä on suurentunut komplikaatioiden vuoksi vesirokkoon, niin lääkkeitä voidaan määrätä lyhentää tartunnan ja irrota komplikaatioiden riskiä.