Adenomatoottisen paksusuolen polyypit - kuvia

Adenomatoottisen paksusuolen polyypit - kuvia

copyright:
colonista.com

Adenomatoottisen paksusuolen polyypit - on pieni joukko soluja, jotka muodostavat limakalvon kaksoispiste. Vaikka useimmat polyypit ovat harmittomia, tavallinen ne ovat syöpä ajan.

Kuka tahansa voi polyypit. Mutta riski on suurempi kun virtaa 50-ylipainoisia ihmisiä tai tupakoitsijoita, ihmiset, jotka syövät runsaasti rasvaa jälkeen ruokavaliota vähän kuitua, tai jotka ovat tai suvussa polyyppien tai paksusuolen syöpä.

Adenomatoottisen paksusuolen polyypit - Syyt, oireet

Syyt

Ihmisen ruoansulatuskanavan ulottuu suusta peräaukon mittaus 9 metriä, jossa ravinteet on jaettu siten, että se

voi imeytyä elimistöön, jotta voidaan tuottaa energiaa ja rakentaa uusia soluja. Viimeinen osa ruoansulatuskanavan on pitkä, lihaksikas putki kutsutaan paksusuolen tai paksusuolen.

Useimmat polyypit eivät ole syöpä (pahanlaatuinen). Kuitenkin, kuten useimmissa syöpien, polyypit ovat seurausta epänormaali solujen kasvua. Terveitä soluja kasvaa ja jakavat sisään hyvässä järjestyksessä, jota ohjataan kahteen laajaan ryhmien geenejä. Mutaatiot joko geeni voi aiheuttaa solujen edelleen jakaa myös silloin, kun uusia soluja ei tarvita. Paksusuolen ja peräsuolen, epänormaalia kasvua polyyppien muodostumista. Kauan, uni näistä polyyppien voi tulla pahanlaatuisen.

Polyypit voi kehittyä missä tahansa paksusuolessa. Ne voivat olla pieniä tai suuria maksuja tai sienen muotoinen. Pienet polyypit ja sieni on paljon epätodennäköisempää tulla pahanlaatuinen kuin maksetun tai suurempi. Yleensä, kuten polyyppi on suurempi, sitä suurempi on todennäköisyys, syöpä.

On olemassa kolme päätyyppiä paksusuolen polyyppien:

Adenomatoottisen - noin kaksi kolmasosaa kokonaismäärästä polyyppien kuuluvat tähän luokkaan. Vaikka vain pieni osa näistä polyypit voivat muuttua syöväksi oikeastaan lähes kaikki adenoomien ovat pahanlaatuisia.
Hyperplastinen. Useimmat polyypit ovat hyperplastinen vasemmalle. Nämä polyypit esiintyy useimmiten vasemman paksusuolen ja peräsuolen. Tavallisesti alle 0,5 tuumaa (5 mm) kokoisia, Eli ovat harvoin pahanlaatuisia.
Tulehduksellinen. Nämä polyypit voivat muodostaa kun haavainen paksusuolitulehdus tai Crohnin tauti. Vaikka polyypit itse eivät ole merkittävä uhka, joilla on haavainen paksusuolitulehdus tai Crohnin tauti ja paksusuolen lisäävät yleistä riskiä paksusuolen syöpä.

Merkit ja oireet

Jos adenoomien saattaa kehittyä merkkejä ja oireita, kuten:

peräsuolen verenvuoto. Yksi huomaa kirkkaan punaista verta wc-paperin jälkeen suolen. Vaikka tämä saattaa olla merkki paksusuolen polyyppien tai paksusuolen syöpä, peräsuolen verenvuoto voi ilmoittaa muita ehtoja, kuten peräpukamia tai peräaukon haavaumien vähäinen. Verta ulosteessa. Veri voi näkyä punaisia ​​raitoja ulosteessa tai mustat. Joskus muuttaa väriä ei aina merkki ongelmasta, joka voi vaihtaa väriä rauta täydentää ja joitakin anti-ripuli lääkitys voi tehdä uloste mustaa, kun taas punainen punajuuret voi muuttua punaiseksi paikkaa.
Ummetus, ripuli tai kapea istuin.
Kipu tai tukos. Joskus suuri polyyppi voi osittain estää suolistossa, aiheuttaa vatsan kouristukset, pahoinvointi, oksentelu ja vaikea ummetus.

Diagnoosi

Lähes kaikki paksusuolen syöpä kehittyä polyyppeja, mutta polyypit kasvavat hitaasti, tavallisesti vuosia. Seulonta on keskeinen rooli havaitsemisessa polyypit ennen kuin niistä tulee syöpä. Nämä testit voivat myös auttaa löytämään peräsuolen syövän varhainen, kun heillä on hyvät mahdollisuudet elpymistä. Jos syöpä havaitaan varhaisessa vaiheessa, viiden vuoden pysyvyys voi olla jopa 90 prosenttia.

Testit jakkara ja verikokeet
Tämä invasiivinen testi tarkistaa ulostenäyte verta.

Riskit ja hyödyt. Vaikka tämä koe on suhteellisen helppoa, yksi ongelma on se, että useimmat polyypit eivät ole vuotaa, koska muuten ei erilaisia muita syöpä. Tämä voi aiheuttaa negatiivisen, vaikka potilas voi olla polyp tai syöpään. Toisaalta, jos veren näkyy ulosteesta, se voi olla seurausta peräpukamien tai suoliston kunnossa kuin syöpä.

Taipuisa sigmoidoskopiaa arvioida viimeisen osan paksusuolen ja 60 cm. Toisin kuin jäykkä voidaan havaita kolme kertaa niin paljon adenoomat. Potilaat eivät vaadi täyttä suoliston valmistelua.

Riskit ja hyödyt. Sigmoidoskopiaa näkee vain viimeinen kolmannes paksusuolen ja tämä testi ei tunnista polyypit muualla paksusuolessa. On usein yhdistetty barium peräruiske paremmin havainnollistaa koko paksusuolessa. Sigmoidoskopiaa voi olla jonkin verran epämiellyttävä. On myös hieman syöpymisvaara paksusuolen, mutta ovat pieniä.

Barium peräruiske
Tämä diagnostista testiä voidaan arvioida koko pituutta suolen röntgen. Barium on kontrasti väri on sijoitettu suolistossa jonka peräruiskeet. Ilma voidaan myös lisätä paremmin kontrastia röntgenkuva.

Riskit ja hyödyt. Barium peräruiske, olemme yhtä varmoja, että jotkut seulontatestejä. Lisäksi se antaa lääkäri ottaa koepala menettelyn aikana onko polyyppi on syöpä. Tätä testiä voi olla hieman epämukavaa, koska suolen laajentuma. On myös pieni riski on lävistetty paksusuolen seinään.

Kolonoskopia
Kolonoskopia on samanlainen kuin joustava sigmoidoskopiaa. Kuitenkin väline - colonoscope, joka on pitkä putki, kiinnitetty ohut videokamera ja monitori - mahdollistaa tarkkailu koko paksusuoli ja peräsuoli.

Riskit ja hyödyt. Tämä menetelmä on paljon parempi havaitsemaan polyypit, jossa se etu, että lääkäri voi ottaa näytteitä kudoksen (biopsian) analyysiä varten. Kolonoskopia riskit ovat verenvuoto ja perforaatio paksusuolen seinämä. Komplikaatiot ovat todennäköisempiä, jos polyypit poistetaan.

Adenomatoottisen paksusuolen polyypit - Hoito

Vaikka joidenkin polyyppien ovat todennäköisesti tulla pahanlaatuinen on tarpeen patologi tutkii, onko polyyppi kudos on mahdollisesti syöpää. Siksi lääkärin tulee poistaa kaikki polyypit havaitut tutkimisen kaksoispiste. Useimmat polyypit voidaan poistaa aikana kolonoskopia tai sigmoidoskopiaa joiden viirasilmukka joka samalla leikkaa ja cauterizes polyyppi varsi estää verenvuodon. Joitakin pieniä polyypit voidaan polttamisen tai polttaa sähkövirtaa. Aiheutuvat riskit polyyppeja (polypectomy) ovat verenvuoto ja perforaatio paksusuolen.

Leikkaus
Jos polyypit ovat liian suuria poistaa endoskoopin kun nämä poistettava leikkauksella - usein käyttämällä laparoscopic tekniikoita. Laparoskopinen voi johtaa nopeamman toipumisen ja vähemmän tuskallista kuin jos perinteistä leikkausta. Yhteensä valvonta on erittäin tärkeää, koska ne ajoittain poiston polyypit voivat uusiutua.

Endoskooppinen limakalvon resektio
Endoskooppinen limakalvon poisto isojen polyyppien kanssa colonoscope. Tätä tekniikkaa käyttämällä nestemäistä suola, joka ruiskutetaan polyp poistaa ja eristää ympäröiviin kudoksiin. Tämä on helppo poistaa polyyppi suurempi. Tällä menettelyllä voit välttää leikkausta, mutta komplikaatio hinnat voivat olla korkeampia.

Poisto tai peräsuolen ja paksusuolen. Kun harvinaisten oireyhtymien perinnöllinen, kuten adenomatoottinen polypoosin, lääkäri voi suorittaa leikkauksen poistamaan koko paksusuoli ja peräsuoli. Sitten, käyttäen menettelyä, joka tunnetaan anastomosis, pussi on kiinnitetty loppuun ohutsuolesta (ileum). Tämä mahdollistaa erottamisesta jätteen yleensä, vaikka on todennäköistä, että useimmat tuolia olevan vetiseksi.

Ehkäisy

Se voi vähentää huomattavasti riskiä adenomatoottisten paksusuolen polyyppien ja peräsuolen syövän erityisiä muutoksia ruokavaliosta ja elämäntavoista. Esimerkiksi:

Kalsium. Kalsium voi merkittävästi suojaa paksusuolen polyyppien ja syövän, vaikka sinulla oli ennen. Paras ravinnonlähteistä kalsiumin ovat rasvaton maito ja muut maitotuotteet, parsakaali, lehtikaali ja purkitettu lohi. D-vitamiini, joka auttaa kalsiumin imeytymistä näyttää myös vähentää riskiä paksusuolen syöpä. D-vitamiini esiintyy elintarvikkeissa kuten maitotuotteet, maksa, munankeltuainen ja kalat. Jos juo maitoa tai välttää aurinkoa, voit ottaa D-vitamiinia ja kalsiumia.
Sisällytä hedelmiä, vihanneksia ja täysjyvätuotteita omassa ruokavaliossa. Nämä elintarvikkeet ovat runsaasti kuitua, mikä voi vähentää riskiä paksusuolen polyyppien. Hedelmät ja vihannekset sisältävät antioksidantteja, jotka voivat auttaa ehkäisemään syöpää. Se suosittelee syöminen vähintään viisi annosta hedelmiä ja vihanneksia päivittäin. Pinaatti, cantaloupe, mango, squash ja bataattia ja kaalia perheen vihannekset, kuten parsakaali, ruusukaali ja kukkakaali. Lykopeeni, ravinteiden löytyy tomaatin ja muiden punaisten hedelmien ja vihanneksista, kuten mansikoista ja punaisia paprikoita voi olla hyvin voimakas anti-syöpä ..
Vähentäminen rasvan saanti. Tietyt rasva voi lisätä riskiä paksusuolen syöpä, mutta on olemassa muita, jotka ovat hyvä suoja. On tärkeää rajoittaa tyydyttyneiden rasvojen punaisen lihan ja lihajalosteiden, kuten hotdogs, makkaraa. Muita elintarvikkeita, jotka sisältävät tyydyttyneitä rasvoja ovat koko maitoa, juustoa, jäätelöä, kookos ja palmu öljyjä. Rajoita yhteensä rasvan saanti on alle 35 prosenttia päivittäisistä kaloreista. Terveelliset rasvat kuten omega-3 rasvahappoja löytyy kalaa, pähkinöitä ja oliiviöljyä voi suojella sinua syöpään. Yritä saada useimmat rasvan saanti näitä elintarvikkeita.
Rajoita alkoholin kulutusta. Kuluttaminen kohtuullinen alkoholin - enemmän kuin yhden juoman per päivä naista ja kaksi miestä - voi lisätä riskiä paksusuolen polyyppien ja syövän. Vähentäminen alkoholin kulutusta voi vähentää riskiä.
Tupakoinnin lopettaminen. Tupakointi voi lisätä riskiä paksusuolen syöpä ja monia muita sairauksia.
Liikunta ja säilyttää terveen painon. Vähintään 30 minuuttia liikuntaa vähintään viittä päivää viikossa. Neljäkymmentä viisi minuuttia tai enemmän on vielä parempi.
Aspirin. Tutkimukset roolista aspiriini estää syövän sekoitetaan polyyppi. Joidenkin tutkimusten mukaan säännöllinen aspiriinin käyttö voi vähentää riskiä, mutta toiset mitään hyötyä. Aspiriinin käyttö saattaa lisätä ruuansulatuskanavan verenvuodon riski. Joten, keskustele lääkärisi kanssa ennen mitään aspiriinia kuuri.
Hormonihoito. Jos olet nainen aikaisemmin vaihdevuodet, hormonihoito voi vähentää paksusuolen syövän riskiä. Mutta kaikki ovat positiivisia vaikutuksia hormonihoito. Kun sillä yhdistelmähoitoa - estrogeeni ja progestiini - voi lisätä riskiä sairastua rintasyöpään, dementia, sydänsairaudet, aivohalvaus ja verihyytymiä. Keskustele vaihtoehdoista lääkärisi kanssa. Yhdessä voitte päättää, mikä sinulle parhaiten sopii.