Akuutti peritoniitti - kuvia

 

Akuutti peritoniitti - on tulehdusta tai ärsytystä vatsakalvon, ohut kudos, joka peittää sisäseinän vatsan ja peittää suurimman osan vatsaontelon elimiä.

Akuutti peritoniitti - Syyt, oireet

Syyt
Se johtuu yleensä vatsan paise. Paise on tartunnan nesteen pussiin. Vaikka ruoansulatuskanavan sisältää yleensä bakteereja, vatsakalvon on steriili. Jos peritoniitti nämä bakteerit tunkeutuvat vatsakalvon. Tyypillisesti peritoniitti on seurausta umpilisäke, divertikuliitti, mahahaava, haavainen koliitti, suolen kiertymä, strangulated tukkeuma, rei'itetty tai revennyt sappirakon, sappirakon kuolio, vatsaontelon syöpä tai tunkeutuva vamma.

Peritoniitti voi aiheuttaa myös kemiallisia tulehdus, kuten murtumisen munanjohtimet tai rakon, mahahaava rei'itys tai vapautumisen haiman entsyymejä.

Merkit ja oireet

Keskeinen oire on akuutti peritoniitti on äkillinen, vakava, epämääräiset vatsakivut ja pyrkivät tehostamaan ja paikantaa teennäinen.

Kipu voi liittyä ruokahaluttomuus, pahoinvointi, oksentelu, vatsan turvotus (vatsan turvotus), ja erityisesti ummetus. Esimerkiksi, jos umpilisäke on tärkein syy, kipu on lokalisoitu oikeasta alareunasta quadrant. Potilas usein osoittaa heikkoutta, kalpeus, hikoilu ja kylmä iho johtuu liiallisesta menetyksestä nesteen, elektrolyyttien ja proteiinien vatsaonteloon.

Muita oireita voivat olla:

Kuume ja vilunväristykset
Nesteen kertyminen vatsaonteloon
Muutamia tai ei istuimia tai kulkee kaasua
Liiallinen väsymys
Virtsaaminen vähemmän
Pahoinvointi ja oksentelu

Diagnoosi

Diagnoosi tehdään lääkärintarkastuksen jälkeen testejä, kuten verikokeita, röntgenkuvat, ja tietokonetomografiaa Jos on paljon nestettä vatsassa, lääkäri voi käyttää neulaa poistaa nestettä ja lähettää testaukseen.

Akuutti peritoniitti - Hoito

Varhainen hoito, leikkausta ja leikkauksen antibioottihoito auttaa estämään peritoniitti. Peritoniitti Ensiavun jälkeen tarvitaan torjumaan infektioita ja palauttaa suoliston liikkuvuutta.

Empiirinen antibioottihoito sisältää yleensä sopivat antibiootit, riippuen tarttuu organismeja. Vähentämiseksi peristaltiikkaa ja estää perforaatio, potilas saa ainoastaan noin sisäisten laskimoiden nesteet .. Muita tukitoimia ovat preoperatiivisen ja leikkauksen jälkeen hoito kivunlievitys ja käyttöönotto nenä purku.

Jos perforaatio, kirurgisia toimenpiteitä tarvitaan. Tavoitteena on leikkaus on poistaa tartuntalähdettä tyhjentämällä sisältö valunut ja korjaa reikiä.