Akuutti suolen infarkti - kuvia

 

Akuutti suolen infarkti - tapahtuu, kun on kapeneva tai tukos yhden tai useamman kolme suoliliepeen verisuonia valtasuonista toimittaa verta pieniä ja paksusuolen.

Akuutti suolen infarkti - Syyt, oireet

Syyt
Tämän tyyppinen suolen iskemian vaikuttaa yleensä ohutsuolessa. Hänellä on äkillistä ja voivat johtua:
Verihyytymä on irtaantunut sydämen ja kulkee läpi verenkiertoon estää valtimon, tavallisesti superior suoliliepeen valtimo, joka johtaa verta suolistosta.

Tämä on yleisin syy akuutti suoliliepeen iskemian ja saattaa liittyä sydämen vajaatoiminta, rytmihäiriöt (rytmihäiriö) tai sydänkohtaus.
Tukos kehittyy yksi tärkeimmistä valtimoiden ja suolen verenkierto hidastuu tai pysähtyy, usein seurauksena rasva talletukset (ateroskleroosi). Tämäntyyppinen äkillinen hapenpuute esiintyy yleensä ihmisiä, joilla on krooninen suolen iskemia. Heikkeneminen veren virtaus johtuu alhaisesta verenpaineesta johtuen sokki, sydämen vajaatoiminta, tietyt lääkkeet tai krooninen munuaisten vajaatoiminta. Tämä on yleisempää henkilöillä, joilla on muita vakavia sairauksia, jotka ovat jonkin verran ateroskleroosia.

Merkit ja oireet

Oireita akuutti suoliston iskemian
Merkkejä ja oireita akuutin suoliston iskemian yleensä ovat:

Äkillinen vatsakipu, joka voi vaihdella lievästä vaikeaan
Pikaisesti saada suolen
Vahva suolen
Vatsan arkuus tai turvotus
Verta ulosteessa
Pahoinvointi, oksentelu
Kuume

Diagnoosi

Jos lääkäri epäilee suolen iskemia, on enemmän diagnostisia testejä perustuu oireita, kuten:

Kuvantamistutkimuksissa. Imaging testit auttavat lääkäri nähdä sisäelinten ja muiden syiden poissulkemiseksi. Kuvantamistutkimuksissa voi sisältyä röntgen-, ultraääni, tietokonetomografia (CT) ja magneettikuvaus (MRI). Käyttämällä mahdollisuudet nähdä sisälle ruoansulatuskanavan. Tässä tekniikassa lisäämällä valaistu putki, joustavaa, filmikameralla sen kärki tulee suun kautta tai peräsuoleen nähdä sisälle ruoansulatuskanavan. Kameran voidaan työntää suun kautta (endoskopian), joiden avulla nähdä yläosaan ohutsuolessa. Kameran voi myös työnnetään peräsuoleen tarkastella kahden viimeisen osia paksusuolen (sigmoidoskopiaa) tai tarkastella koko paksusuoli (kolonoskopia). Käyttämällä väriaine seurata veren virtausta valtimoissa. Aikana varjoainekuvaus, pitkä putki, ohut (katetri) lisätään valtimo teidän nivus tai käsi, ja sitten läpi valtimoon aorttaan. Väriaine ruiskutetaan ja virtaa suoraan suoliston verisuonia. ray kuvat - X on sittemmin tullut, että näyttelyssä väriaine liikkuvat kautta valtimoissa. Jos sinulla on suoliston iskemian, kuvat voivat näyttää estetty tai kaventaa valtimon. Tämä tekniikka mahdollistaa myös lääkärin hoitoon tukkeutunut valtimo pistämällä huumeita tai käyttämällä erikoistyökaluja laajentaa valtimon.

Toinen tapa suorittaa varjoainekuvaus liittyy suonensisäisten väriainetta laskimoon käsivarteen. Kuvat ovat sitten käyttämällä otetut CT-tai MRI.
Kokeileva leikkaus. Joissakin tapauksissa saatat joutua leikkaukseen etsiä ja poistaa vaurioituneen kudoksen. Avaaminen vatsan mahdollistaa diagnoosin ja hoidon aikana yhdessä menettelyssä.

Akuutti suolen infarkti - Hoito

Leikkaus voi olla tarpeen poistaa veritulppa ohittaa valtimon tukos tai korjata tai poistaa vioittunut osa suolen. Hoito voi myös sisältyä lääkkeitä veritulppien ehkäisyyn, liuottaa hyytymiä olemassa tai laajentamalla verisuonia.

Jos varjoainekuvaus tehdään diagnosoida ongelmaa, on mahdollista samanaikaisesti poistaa veritulppa tai avata pieni valtimo ja pallolaajennus. Pallolaajennus liittyy avulla pallokatetriin pää pakata valtimon ja laajuus rasvakertymiä, joten leveä polku veri virtaa sujuvasti.

Ehkäisy

Se voi vähentää riskiä suolen iskemian vähennetään vaaraa ateroskleroosin. Esimerkiksi:

Valitse ruokavalio sisältää runsaasti hedelmiä, vihanneksia ja täysjyvätuotteita. Lisääntynyt hedelmiä ja vihanneksia ja vähentää sokerin määrää, kolesteroli ja rasva.
Lopeta tupakointi. Jos et tupakoi, älä aloita. Jos annat savua.
Fyysinen aktiivisuus. Vähintään 30 minuuttia liikuntaa päivässä.
Säilyttämään terveen painon.
Säännöllinen lääkärintarkastus. Jos sinulla on korkea verenpaine, korkea kolesteroli, diabetes tai muita ehtoja, jotka lisäävät riskiä ateroskleroosin, käy säännöllisesti lääkärissä valvoa näitä ehtoja.