Anal-halkeamia - kuvia

 

Anal-halkeamia - lineaarinen vaurioita tai haavaumia ovat soikeita akuutissa huonompi peräsuolen limakalvolla (peräaukko), joka aiheuttaa kipua aikana suoliston liikkeitä. Se on yleinen vaiva. Anal halkeamia johtaa vakavampi sairaus.

Anal-halkeamia - Syyt, oireet

Aiheuttaa
Anal halkeamat johtuvat vamman (trauma) on peräaukkokanavaan. Tämä tila voi tapahtua, jos:
syöttötuoli joka johtaa venytys peräaukkokanavaan.
vuoksi ummetus.
toistuvaa ripulia.

Synnytys voi myös aiheuttaa vaurio peräaukkokanavaan. Synnytyksen aikana, jotkut naiset kehittävät anaali halkeamia. Halkeamat voivat johtua myös digitaalinen asettamiseen (esim. aikana tutkimus), roskan lisääminen tai peräsuolessa.

Koska monet ihmiset ovat ummetusta tai ripulia saamatta anaali halkeamia, monet asiantuntijat uskovat, on useita muita syitä anaali halkeamia. Joillakin ihmisillä voi olla liikaa jännitystä kahdessa lihaksikas renkaat (sphincters) ohjaamalla peräaukko. Ulkoinen peräaukon sulkijalihaksen on alle tajuissaan hallinnassa. Mutta sisäinen peräaukon sulkijalihaksen ei teidän tajuissaan ohjaus. Tämä lihas pysyy paineen alla, tai jännitystä aina. Halkeama voi kehittyä, jos sisäinen sulkijalihaksen lepää paine nousee liian korkeaksi, mikä aiheuttaa kouristelua ja vähentää veren virtausta anus.

Joissakin tapauksissa halkeama voi johtua Crohnin tauti, sairaus, joka aiheuttaa tulehduksellinen suolistosairaus verinen ripuli, vatsakipu, kuume, laihtuminen, ja säröjä tai fisteleiden lähelle peräaukon.

Merkit ja oireet

Anaalifissuura johtaa terävä kipu, pistely, polttava kipu aikana ulostus. Kipu voi olla vakava, se voi kestää useita tunteja.

Halkeamat voivat olla kutisevia. He usein vuotavat helposti tai aiheuttaa kellertävä neste vastuuvapauden. Näet pieni piste verta kudosten kirkkaan punainen wc-tai muutama pisara vessanpytyn. Veri on erotettu johdolla. Tumma tuolit tummanpunainen veri sekoittuu ulosteen ilmaise toisin mahdollisesti tulehduksellinen suolistosairaus tai paksusuolen syöpään. Tässä tapauksessa sinun tulee ottaa yhteyttä lääkäriin, jos sinulla on verenvuotoa.

Joskus anaalifissuura voi olla kivuton haava joka ei parane ja että vuotaa verta ajoittain, mutta ei aiheuta muita oireita.

Diagnoosi

Useimmat lääkärit voivat diagnosoida anaalifissuura perustuu oireisiin ja tutkimalla peräaukko. Yleensä lääkäri näkee halkeama varovasti erottamalla pakarat.

Lääkäri voi tehdä eturauhasen tai väline (anoskooppi) tutkia halkeama. Mutta jos halkeama on erittäin kivulias, lääkäri odottaa yleensä kunnes se alkoi parantua ennen uutta peräsuolesta tentti sulkea pois muut ongelmat. Puudutteen voidaan käyttää, jos välitön tutkiminen on tarpeen.

Jos sinulla on useita halkeamia alueella peräaukon, ne voivat viitata mahdolliseen saada toisen sairautta, kuten tulehduksellinen suolistosairaus, kuppa, heikentynyt immuunijärjestelmä, tuberkuloosi, HIV-infektio, syöpä tai peräaukon. Useimmat halkeamia esiintyy pitkin keskiviivan yli tai alle anus.

Anal-halkeamia - Hoito

Useimmat halkeamat voidaan hoitaa kotona liottamalla amme lämmintä matalassa vedessä (SITZ kylpyamme) 2 tai 3 kertaa päivässä, lisää kuitua ruokavalioon ja ottaen ulostuslääkkeitä ummetukseen. Vaikka ATA kipu ja parantuminen voi kestää useita viikkoja toipua täysin. Joskus halkeamia parantua ilman hoitoa.

On hyvä olla ruokavalio, joka ei ollut ummetusta, joka perustuu kuitu-ja juomaveden tai muita nesteitä myös tekee ulosteet pehmeämpiä ja helpompia kulkea.

Voit käyttää voidetta ilman reseptiä, kuten perustuvat sinkkioksidia, Anusol, tai 1% hydrokortisoni rauhoittaa peräaukon kudoksiin. Mutta todisteet osoittavat, että SITZ kylpyammeet ja ravintokuitua auttaa paremmin kuin voiteet.

Se voi myös harkita leikkausta, jos lääkkeet eivät pysähdy oireita eivätkä johda paranemiseen.Leikkaus on käytetty sfincterotomie sisäpuolella.