Anoreksia - kuvia

Anoreksia - kuvia
zoom

copyright:
wikimwdia.com

 

Anoreksia - on syömishäiriö johon kyvyttömyys olla pienin paino pidetään terveenä henkilön iästä riippuen hänen korkeus.
Ihmiset, joilla tämä häiriö voi olla voimakas pelko painonnousua, vaikka alipainoinen.

Anoreksia - Syyt, oireet

Syyt

Tarkat syyt anoreksia ei tunneta. On monia tekijöitä tässä sairaudessa. Genetiikan ja hormonien merkitystä. Edistää asenteet epärealistisen ohut runko tyypit voivat myös osallistua.

Riskitekijöitä ovat:

Tuli perfektionisti
Liiallinen huoli paino ja kehon muoto
ruoansulatuskanavan ongelmia ja ravitsemus varhaislapsuuden
Ottaa äiti tai isä on anoreksia tai riippuvuuksia.
Kun vanhemmat ovat huolissaan painon ja laihtuminen
Ottaa negatiivinen minäkuva ja korkea negatiivisia tunteita.
Kulkee stressaavaa ajan, esimerkiksi uuden työn tai tapahtumien kuten raiskauksen tai hyväksikäytön.

Anoreksia alkaa yleensä nuoruudessa tai aikuisuudessa. Tämä on yleisempää naisilla, mutta ne voidaan myös havaittu miehillä. Häiriö näkyy pääasiassa valkoihoisilla naisilla, jotka ovat akateemisesti korkealaatuiset.

Merkit ja oireet

On diagnosoitu anoreksia, henkilö on:

Jos haluat voimakas pelko lihoo tai tulossa rasvaa vaikka alipainoinen (heikko) Kieltäytyvät ajattelemasta ylipainoisia iän ja korkeus.

Henkilöt, joilla on anoreksia voi vakavasti rajoittaa määrä ruokaa he syövät, tai syödä ja sitten irtoa. Muita käyttäytyminen ovat:

Leikkaa ruoka pieniksi paloiksi, tai liikkua levy kuin syöminen
Menee vessaan heti ruokailun jälkeen
Kieltäytyy syömästä noin muille

Muita oireita ruokahaluttomuus voivat olla:

Keltainen iho on kuiva ja hienon karvan peittämät
Hidasta ajattelua ja / tai sekoittaa huono muisti.
Masennus
Suun kuivuminen
Tappio lihaksen ja kehon rasvaa tappio.

Diagnoosi

Testit pitäisi tehdä auttaa määrittämään syy painon lasku tai mikä aiheutti laihtuminen. Monet näistä testeistä toistetaan ajan potilaan tilan. Nämä kokeet voivat olla:

Albumiini
Luun tiheys testin (osteoporoosi)
CBC
(EKG)
Elektrolyytit
Munuaisten toimintakokeet
Maksan toimintakokeet
Yhteensä proteiinia
Kilpirauhasen toimintakokeet.
Virtsa

Anoreksia - Hoito

Suurin haaste hoidossa anoreksian kiireellisissä on, että henkilöllä on sairaus tietää. Useimmat ihmiset anoreksia nervosa kiistävät, että niillä on syömishäiriö.

Hoidon tavoitteena on palauttaa normaalipainoisia ja terveellisiä ruokailutottumuksia. Paino nousi 1-3 kiloa viikossa pidetään varma tavoite.

Useita eri ohjelmat on suunniteltu käsittelemään anoreksia. Joskus painonnousu saavutetaan käyttämällä ohjelmia syödä, ja vähentää fyysistä toimintaa ja lisätä yhteiskunnallista toimintaa.

Terveydenhuollon tarjoajat, jotka ovat yleensä mukana näihin ohjelmiin kuuluvat sairaanhoitajien, lääkärit, ravitsemusterapeutti tai ravitsemusterapeutin ja psykologin.

Hoito on usein hyvin vaikeaa ja vaatii paljon työtä sekä potilaiden ja heidän perheilleen.

Vaikka lyhyen aikavälin sairaalahoito on yleinen tapa aloittaa hoito, sairaalahoito voi olla tarpeen ja missä:

Henkilö menetti paljon painoa, kuten prosentteina alle 70% niiden ideaalisista ruumiinpainokiloa iän ja korkeus. Aliravitsemus voi vaatia syöttöjä läpi suoneen tai vatsan putki.
Laihtuminen jatkuu hoidosta huolimatta lääketieteellisiä ongelmia kuten sydänvaivoja, sekavuus tai matala kaliumpitoisuus henkilöllä on vaikea masennus tai tekoja itsemurhan.

Erilaisia ​​hoidon käytetään anorektikoista ovat:

Yksittäiset kognitiivis-behavioraalinen terapia, ryhmäterapia, perheterapia kaikki menestys. Hoidon tavoite on muuttaa potilaan uskomuksia ja käyttäytymistä rohkaista häntä syömään terveellisempi tapa. Tämä hoito on hyödyllinen hoidettaessa nuorilla potilailla, joilla oli anorexia pitkän aikaa. Jos potilas on nuori, hoito saattaa saada koko perhe. Uusia lähestymistapoja harkitsevat perheen ratkaisun sijasta syy syömishäiriöihin.
Tuen ryhmät voivat myös olla osana hoitoa. Vuonna tukiryhmiä, potilaiden ja heidän perheidensä tavata ja jakaa kokemuksia.

Lääkkeet kuten masennuslääkkeet, psykoosilääkkeet, saattavat auttaa joitakin ruokahaluttomat potilaita annettaessa osana kokonaisvaltaista hoito-ohjelmaa. Esimerkkejä: olantsapiini (Zyprexa, Zydis), selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät (SSRI) ja masennuslääkkeitä. Nämä lääkkeet voivat auttaa masennuksen tai ahdistuksen.

Vaikka nämä lääkkeet voivat auttaa, mitään lääkettä ei ole osoitettu vähentävän halu laihtua.