Ärtyvän suolen - kuvia

 

Ärtyvän suolen - on häiriö ominaista yleisimmin kouristelua, vatsakipu, turvotus, ummetus ja ripuli. ärtyvän suolen oireyhtymä aiheuttaa suurta epämukavuutta ja kärsimystä, mutta ei vaikuta pysyvästi suolistossa ja ei johda vakavaan sairauteen kuten syöpään. Useimmat ihmiset voivat hallita oireita ja ruokavalio, stressin hallinta ja reseptilääkkeitä. Joillekin ihmisille, mutta IBS ei voi poistaa. Nämä ihmiset eivät pysty työskentelemään, osallistumaan sosiaalisiin tapahtumiin, tai edes matkustaa lyhyitä matkoja.

Ärtyvän suolen - Syyt, oireet

Syyt

Kukaan ei tiedä tarkalleen, mikä aiheuttaa ärtyvän suolen oireyhtymä.

Seinät suolet on vuorattu kerroksittain lihas että sopimukset ja rentouttaa koordinoidusti rytmi, se tekee ruokaa vatsan kautta suoliston peräsuoleen. Jos sinulla on ärtyvän suolen oireyhtymä, supistukset voivat olla vahvempi ja kestää pidempään kuin normaalisti. Ruoka pakotetaan suolistossa nopeammin, jolloin kaasu, turvotus ja ripuli.

Joissakin tapauksissa vastakkaista tapahtuu, ruoka passage hidastuu, ja ulosteet tulee kovia ja kuiva.

Syistä ei ole vielä selvää, jos sinulla on ärtynyt paksusuoli, ehkä, jotka reagoivat voimakkaasti ärsykkeisiin, jotka eivät vaikuta muihin. Trigger suolen voidaan laukaista tiettyjä elintarvikkeita, lääkkeitä tai tunteita. Esimerkiksi:

Food. Monet ihmiset kokevat, että oireet pahenevat, kun he syövät tietyissä elintarvikkeissa. Esimerkiksi, suklaa, maito ja alkoholi saattavat aiheuttaa ummetusta tai ripulia. Virvoitusjuomien ja jotkut hedelmät ja vihannekset voivat aiheuttaa turvotusta ja epämukavuutta jotkut IBS. Rooli ruoka-allergia ja suvaitsemattomuutta ärtyvän suolen oireyhtymä ei ole vielä ymmärretty.

Jos koet kouristelua ja turvotus pääasiassa syötyään maitotuotteita kanssa kofeiinia tai sokeritonta purukumia tai makeisia voi johtua ärtyvän suolen oireyhtymä. Sen sijaan elimistö ei pysty sietämään sokeri (laktoosi) ja maitotuotteita, kofeiini tai sorbitoli - keinotekoinen makeutusaine. Stressi. Henkilö ärtyvän suolen oireyhtymä on huonompi oireita ja useammin tiettyinä stressaavaa tapahtumia. Mutta vaikka stressi voi pahentaa oireita, se ei tuota niitä. Hormonit. Koska naiset ovat kaksi kertaa niin todennäköisesti ärtyvän suolen oireyhtymä, tutkijat uskovat, että hormonaalisista muutoksista osansa tässä kunnossa. Monet naiset toteavat, että merkit ja oireet ovat pahempia aikana tai sen ympärillä kuukautiset. Muut taudit. Joskus muu sairaus, kuten akuutin tulehdusripulin (vatsatauti) voi aiheuttaa ärtyvän suolen oireyhtymä.

Merkit ja oireet Vatsakipu, turvotus ja epämukavuus ovat tärkeimmät oireet IBS. Kuitenkin oireet vaihtelevat henkilöstä toiseen. Jotkut ihmiset ovat ummetus, mikä tarkoittaa raskaampia liikkeitä tai harvoin suolen. Usein nämä ihmiset ovat kouristavaksi yrittäessään on tuoli, mutta ei poistaa mitään, tai poistaa vain pieni määrä. Jos he voivat olla suolen voi olla limaa siinä, mikä on nestettä, joka kosteuttaa ja suojaa kohtia ruoansulatuskanavan. Jotkut ripuli on usein, löysä, vetinen uloste. Henkilöt, joilla on ripuli usein tuntevat kiireellinen ja kontrolloimaton tarve saada suolen. Muut ihmiset IBS vuorotellen ummetus ja ripuli. Joskus oireet häviävät muutaman kuukauden ja sitten takaisin.

Diagnoosi

Ei ole mitään erityistä testi ärtynyt paksusuoli, vaikkakin diagnostisia testejä voidaan suorittaa sulje pois muita ongelmia. Nämä testit voivat olla ulostenäyte testejä, verikokeita ja röntgensäteet. Yleensä lääkäri tekee sigmoidoskopiaa tai kolonoskopia, jonka avulla lääkäri Kiertokäynti kaksoispiste. Tämä suoritetaan lisäämällä pieni taipuisa putki, jossa on kameran avulla peräaukko. Kamera ja sitten siirtää kuvia näytöllä paksusuolen lääkäri paremmin Veda.

Jos tulokset ovat negatiiviset, lääkäri voi diagnosoida ärtyneen suolen oireyhtymä perustuu oireisiin, kuten kuinka usein sinulla on ollut vatsakipua tai epämukavuutta aikana viime vuonna, kun kipu alkaa ja pysähtyy suhteessa suolen toimintaa ja miten suoliston taajuus ja uloste johdonmukaisuus ovat muuttuneet. Monet lääkärit viittaavat luettelon erityisiä oireita on oltava läsnä, jotta diagnoosi ärtyvän suolen oireyhtymä.

Ärtyvän suolen - Hoito

Koska ei ole selvää, mikä aiheuttaa ärtyvän suolen oireyhtymä, hoito keskittyy oireiden lievittämiseksi.

Useimmissa tapauksissa voidaan menestyksekkäästi ohjata lieviä oireita ärtyvän suolen oireyhtymä oppimalla hallitsemaan stressiä ja muuttaa ruokavaliota ja elämäntapaa. Lääkäri voi ehdottaa:

Nestemäiset kuitu täydentää voi auttaa hallitsemaan ummetusta. anti - ripulitauteja - kuten loperamidia (Imodium) Poistaminen elintarvikkeet, jotka aiheuttavat kaasu - kuten virvoitusjuomat, salaatteja, hedelmiä ja raakoja vihanneksia, varsinkin kaali, parsakaali ja kukkakaali.
Antikolinergisten. Jotkut ihmiset tarvitsevat lääkkeitä, jotka vaikuttavat tietyt toimintaan autonomisen hermoston (antikolinergit) lievittää kivuliaita lihaskouristuksia ja suolen niistä. Ne voivat olla hyödyllisiä ihmisille, jotka ovat jaksoja ripulia, mutta voi pahentaa ummetusta.
Masennuslääkkeet. Jos oireita ovat kipu tai masennus, lääkäri voi suositella trisyklisten masennuslääkkeiden tai selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjä. Nämä lääkkeet lievittää masennus, ja estää aktiivisuus neuronien, jotka ohjaavat suolistossa. Jos sinulla on ripuli ja vatsakipu ilman masennus, lääkäri saattaa ehdottaa pienempi annos kuin normaalin trisykliset masennuslääkkeet kuten imipramiini (Tofranil) ja amitriptyliinin. Haittavaikutuksia näiden lääkkeiden väsymys ja ummetus. Antibiootteja. Jotkut ihmiset, joiden oireet johtuvat bakteereja suolistossa saattavat hyötyä antibioottihoito. Neuvonta. Jos masennuslääke lääkkeet eivät toimi, voi olla parempi neuvonta, jos stressi on taipumus pahentaa oireita.