Autoimmuunimaksatulehdusta - kuvia

Autoimmuunimaksatulehdusta - kuvia

copyright:
/www.nature.com

 

Autoimmuunimaksatulehdusta - Onko sairaus, jossa elimistön immuunijärjestelmä hyökkää maksasoluja. Tämä immuunivaste aiheuttaa maksatulehdus, jota kutsutaan myös hepatiitti. Tutkijoiden mielestä geneettinen tekijä voi aiheuttaa joillekin ihmisille alttiimpia autoimmuunisairauksiin. Noin 70 prosenttia näistä autoimmuuni hepatiitti ovat naisia.

Autoimmuunimaksatulehdusta - Syyt, oireet

Syyt
Autoimmuunimaksatulehdusta syntyy, kun elimistön immuunijärjestelmä, joka yleensä hyökkää viruksia,

bakteereita ja muita taudinaiheuttajia, hyökätä maksa sijaan. Tämä isku maksan voi johtaa kroonisen tulehduksen ja heikkenemistä maksasoluissa. Mutta runko kääntyy itseään vastaan ​​on epäselvä, tutkijat uskovat, että autoimmuunisissa hepatiitti voi aiheuttaa vuorovaikutus useita tekijöitä, kuten infektioita, huumeiden ja geneettinen taipumus.

Tyypit autoimmuunihepatiitti
Lääkärit ovat tunnistaneet kaksi pääasiallista autoimmuunihepatiitti:

Merkit ja oireet

Väsymys on todennäköisesti yleisin oire autoimmuunihepatiitti. Muita oireita ovat

Ihmiset, joiden sairaus on edennyt ovat todennäköisesti samanlaisia ​​oireita krooninen maksasairaus, kuten nesteen kertyminen vatsaonteloon, jota kutsutaan myös vatsaonteloon ja sekavuutta. Oireita autoimmuunihepatiitti vaihtelevat lievästä vaikeaan.


Diagnostinen

Lääkäri tekee diagnoosin perustuu oireisiin, verikokeita ja maksan koepala.

Autoimmuunimaksatulehdusta - Hoito

Hoito toimii parhaiten, kun autoimmuunihepatiitti on diagnosoitu varhaisessa vaiheessa. Asianmukaista hoitoa, autoimmuunihepatiitti voidaan yleensä hallita. Itse asiassa tutkimukset osoittavat, että jatkuva hoitovastetta voidaan pysäyttää ja kääntää pahenemista joidenkin vaurioita.

Ensisijainen hoito on lääkitys tukahduttaa tai hidastaa hyperaktiivinen immuunijärjestelmää.

Molemmat autoimmuunihepatiitti hoidetaan päivittäisellä annoksella kortikosteroidia nimeltään prednisonia. Hoito voi aluksi suuri annos on 30-60 mg päivää kohden ja alennetaan 10-20 mg päivässä, kunnes tauti ohjataan. Tavoitteena on löytää pienin mahdollinen annos, joka hallitsee sairauden.

Toinen lääkeaineen, atsatiopriini (Imuran) on myös hoitoon autoimmuunihepatiitti. Kuten prednisoni, atsatiopriini estää immuunijärjestelmää, mutta eri tavalla. Hoito voi alkaa niin atsatiopriinin ja prednisonin. Käyttö atsatiopriinin sallii pienempi annos prednisoni, mikä vähentää sen haitalliset vaikutukset.

Noin seitsemän 10 ihmistä, tauti menee remissio 3 vuoden kuluessa hoidon jälkeen. Lähetä tapahtuu, kun oireet häviävät ja laboratoriotestit osoittavat parantaa maksan toimintaa. Jotkut ihmiset voivat vihdoin lopettaa hoitoa, mutta monet näkevät sairauden paluuta. Ihmiset, jotka lopettaa hoidon tulisi seurata niiden kunto ja ilmoittamaan välittömästi uusia oireita lääkärille. Hoito pieniä annoksia prednisonia tai atsatiopriini saattaa olla tarpeen vuodeksi, jos ei elämää.

Jotkut ihmiset, joilla on lievä tauti ei tarvinnut ottaa lääkkeitä.