Barrettin ruokatorvi - kuvia

Barrettin ruokatorvi - kuvia

copyright:
wikimedia.org

Barrettin ruokatorvi - on tila, jossa kudoksen vuori ruokatorven, lihasten putken, joka yhdistää suun mahalaukun-korvataan toisella kudosta, joka on samanlainen kuin vuoraukseen suolistossa. Tätä prosessia kutsutaan suoliston metaplasiaa.

Barrettin ruokatorvi - Syyt, oireet

Syyt

Tärkein syy Barrettin pidetään sopeutuminen kroonisen happo altistumisen vuoksi refluksitaudin.

Barrettin löytyy 5-15% potilaista, jotka etsivät hoitoa närästys (GERD), vaikka suurin osa potilaista, joilla Barrettin ruokatorvi ei ole mitään oireita

Merkit ja oireet

Yleensä oireet ovat samankaltaisia ​​Barrettin ruokatorvi ja ruokatorven refluksitaudin:

- Usein närästys ja kestävä
- Oksentelu veren
- Kipu alle rintalastan jossa ruokatorvi täyttää vatsaa
- Feeling elintarvikkeiden juuttunut kurkkuun
- Muutoin on kivulias ja vaikea.
- Yskä, hengenahdistus
- Verioksennukset
- Pahoinvointi, oksentelu.
-Anemia, laihtuminen.

Potilaalle ilmaantuu näitä oireita yöllä, kun sitä venytetään ja vasta tiettyjä elintarvikkeita tai juomia.

Diagnoosi

Koska useimmissa tapauksissa Barrettin aiheuta oireita, monet lääkärit suosittelevat, että vanhemmat aikuiset 40, joilla on ollut refluksitaudin useita vuosia kohteena tähystykseen ja koepalan tarkistaa. Diagnosoinnissa Barrettin ruokatorvi on tärkein ja tarkin biopsia kanssa endoskoopin. In endoskopian varustettuna ylemmällä maha suoliston, kun potilas on sedatoitu, lääkäri lisätään joustava putki kutsutaan endoscope, joka on kevyt ja pienet kamera, ruokatorveen. Jos kudos epäillään, lääkäri poistaa useita pieniä kappaleita koneella Pinseri - joka on läpi endoskoopin. Patologi näkemyksiä kudos mikroskoopilla diagnosoida.

Barrettin ruokatorvi - Hoito

Barrettin ruokatorven hoidossa sama lääkitys, jota käytetään ruokatorven refluksitaudin. Kirurginen hoito vaihtoehtoja dysplasiaan ovat kirurginen poisto ruokatorven (esophagectomy) tai endoskooppinen hoito, limakalvon poisto kuten endoskooppinen ablaatio (tuhoaminen).