Divertikuliitti - kuvia

Divertikuliitti - tapahtuu, kun yksi tai useampi diverticula suolistossa tulehtuvat tai tartunnan. Diverticula pieniä pullistumia pusseja, jotka voivat muodostaa missä tahansa ruoansulatuskanavan, kuten ruokatorven, mahalaukun ja ohutsuolen. Kuitenkin ne ovat yleisimpiä paksusuolessa.

Divertikuliitti - Syyt, oireet

Syyt

Vaikka ei ole osoitettu, hallitseva teoria on, että vähän kuitua ruokavalio aiheuttaa diverticular tauti psoriaasiin.

Diverticular tauti on yleinen kehittyneissä tai teollisuusmaissa ja on harvinainen maissa, joissa useimmat ihmiset syövät ruokavalio sisältää runsaasti kuitua (Aasiassa).

Fiber ovat hedelmät, vihannekset ja jyvät että elimistö ei pysty sulattamaan. Kuitua kutsutaan liukoista kuitua liukenee helposti veteen. Se vie pehmeä tekstuuri, hyytelömäinen gut. Liukenematon kuitu kulkee lähes muuttumattomana läpi suoliston. Kuituluokalle auttaa ehkäisemään ummetusta löysä uloste.

Jos ummetus on saavuttanut vankan kasvun paine paksusuolessa voi aiheuttaa paksusuolen limakalvo pullistuman kautta heikot kohdat paksusuolen seinämä. Nämä kuoppia ovat diverticula.

Liikunnan puute saattaa myös liittyä suurempi riski muodostaa diverticula, mutta syitä ei tunneta hyvin.

Kukaan ei tiedä tarkalleen, mikä aiheuttaa tulehduksen diverticula. Tulehdus voi alkaa, kun uloste tai bakteerit tarttuu diverticula. Hyökkäys divertikuliitti voi kehittyä yhtäkkiä ilman varoitusta.

Merkit ja oireet

oireita divertikuliitti ovat:

Äkillinen kipu, voimakas ja sijaitsee vasemmalla alavatsassa.
Suolen toiminnan muutos
Vatsan arkuus
Kuume
Pahoinvointi ja oksentelu
Ummetus
Ripuli

Harvinaisempia oireita voivat olla:

Turvotus
Verenvuoto peräsuolesta

Diagnoosi

Voit diagnosoida umpipussin sairaus, lääkäri kysyy sairaushistoria, tee fyysinen tentti ja tehdä yhden tai useamman diagnostisia testejä. Koska useimmat ihmiset eivät ole oireita, divertikuliitti on usein testien avulla tilata toisen taudin. Esimerkiksi Divertikuloosi usein havaitaan kolonoskopia tehdään, koska muita edellytyksiä ..

Fysikaalinen tutkimus edellyttää yleensä eturauhasen tentti. Jos Divertikuloosi voi olla näiden radiologisia testit:

Vatsan ultraääni.

Tietokonetomografia (TT).

Divertikuliitti - Hoito

Yleensä hoito riippuu vaikeusasteesta oireita divertikuliitti. Jos oireet ovat lieviä, neste-tai kuitupitoista ruokavaliota ja antibiootit voivat olla kaikki mitä tarvitset. Mutta jos sinulla on riski saada komplikaatioita tai toistuvien iskujen divertikuliitti, saatat tarvita enemmän kehittynyt hoitoa.
Leikkaus
Jos sinulla perforaatio, paise, fisteli tai toistuva divertikuliitti, lääkäri voi suositella leikkausta poistaa sairas osa paksusuolen. On olemassa kahden tyyppisiä leikkauksen:

Ensisijainen suoliston poisto. Tässä menettelyssä, kirurgi poistaa sairaat suolistossa ja sitten kytkee terve segmentit kaksoispiste (anastomosis). Näin voit olla normaalia suolen. Riippuen tulehdus, valita klassisen avoin leikkaus tai laparoskopinen. Avoimissa leikkaus, kirurgi tekee viillon vatsaan, kun laparoskopinen tapahtuu kolme tai neljä pientä viiltoa. Suolen resektio ja kolostomia. Tämä leikkaus voidaan tarvita, jos sinulla on tulehtunut paksusuoli ja osa peräsuolessa. paise salaojitus. divertikuliitti voi olla monimutkainen muodostumisen märkäpesäke, joka tarvitsee tyhjentää. Tämä voidaan saada aikaan lisäämällä neula ihon läpi, joka ohjaa ultraäänellä tai CT.