Dysfagia - kuvia

Dysfagia - kuvia

copyright:
thecamreport.com

 

Dysfagia - on lääketieteellinen termi, nielemisvaikeuksia tai tunne, että ruoka on "jumissa" kurkussa tai rinnassa.

Dysfagia - Syyt, oireet

Syyt

Useat olosuhteet voivat aiheuttaa nielemisvaikeuksia. Lapsilla usein tapahtuu, koska fyysisiä poikkeavuuksia, kuten CP-vamma tai lihaksikas tai refluksitauti. Dysfagia aikuisilla saattaa johtua: kasvain (hyvänlaatuinen tai syöpä) aiheuttava rajoittaminen ruokatorven, hermo olosuhteissa, aivohalvaus tai ruokatorven refluksi.

Muita riskitekijöitä ovat tupakointi, liiallinen alkoholinkäyttö, tietyt lääkkeet ja hampaat tai hammasproteesit huonossa kunnossa.

Merkit ja oireet

Oireita nielun nielemishäiriöiden ovat:

Vaikeuksia niellä
Tukehtuminen nielemisen
Yskä kun nieleminen on
Pulauttelu nesteitä nenän kautta
pieni ääni
Laihtuminen

Oireita ruokatorven nielemishäiriöiden ovat:

puristava tunne keskellä rinnassa
Tunne, että ruoka on juuttunut kurkkuun tai rintaan
Rintakipu
Nielemiskipua
Röyhtäily
Kurkkukipu

Diagnoosi

Kokeet voivat olla:

Barium X-ray. Tässä kokeessa juot barium ratkaisu, se tekee lääkäri voi nähdä muodon ruokatorven ja voi arvioida lihasten toimintaa ..
Endoskopia. Joustava putki valoa (endoskooppi) johdetaan alas kurkusta, jotta lääkäri voi katsella ruokatorvea. Lääkäri voi myös tehdä testi kutsutaan valokuitu endoskooppinen arviointiin nieleminen, joka käyttää pientä valaistu putki (joustava laryngoskoopin) Nenään. Näin lääkäri voi nähdä mitä tapahtuu, kun niellä.
ruokatorven lihasten testi. Tässä kokeessa pieni putki työnnetään ruokatorven ja yhdistetty paine-tallentimella. Tämä voidaan mitata lihasten supistukset ruokatorveen aikana niellä.

Dysfagia - Hoito

Dysfagia hoidetaan yleensä lääkkeillä, harjoituksia ja menettelyjä, jotka auki (laajentavat) ruokatorven, tai leikkaus. Hoito riippuu syy, vakavuus ja mahdolliset komplikaatiot.

Hoitoon nielun nielemisvaikeuksia, voisi tehdä joitakin erityisiä harjoituksia apuvälineinä hermoja mukana niellä. Voit myös oppia oikea asento tavoilla, jotka auttavat sinua nielemään.

Jos ruokatorven dysfagia mukana ruokatorven lihaksiin, jotka rentouttavat, lääkäri voi laajentaa ruokatorvea ja ilmapallo kiinnitetty endoskoopin. Lääkäri voi myös määrätä, lääkkeitä rentoutua ruokatorven ja estää kouristuksia. Jos nielemisvaikeudet johtuu kasvaimen este voi käyttää leikkausta.