Gastroenteritis - kuvia

Gastroenteritis - kuvia

copyright:
www.lifespan.org

Gastroenteritis - kuvia

copyright:
wikimedia.org

Gastroenteritis - Onko vatsakatarri ja ohutsuoli, paksusuoli.

Gastroenteritis - Syyt, oireet

Syyt

Gastroenteriitin on infektion aiheuttama erilaisia viruksia, joka johtaa oksentelu ja ripuli. Monet virukset voivat aiheuttaa maha, kuten rotavirus, norovirukset, adenovirukset, tyypit 40 ja 41, sapoviruses ja astroviruses. Lääkäri voi määrittää, jos ripuli on aiheuttanut virus tai jotain.


Merkit ja oireet

Tärkeimmät oireet gastroenteriitti ovat ripuli ja oksentelu. Kyseinen henkilö voi olla päänsärky, kuume ja vatsan kouristukset ("vatsakipuja"). Yleensä oireet alkavat 1-2 päivää sen jälkeen, kun tartunnan virus, joka aiheuttaa suolistotulehduksen ja voi kestää 1-10 päivää.

Diagnostinen

Yleensä suolistotulehdus on diagnosoitu lääkärin perustuu oireisiin ja lääkärintarkastus sekä potilaan. Rotavirusinfektio voidaan diagnosoida laboratoriotesteissä ulostenäytteitä.

Gastroenteritis - Hoito

Tärkein menetelmiä kohdella suolistotulehdus lapsilla ja aikuisilla on estää vakava nestehukka (nestehukka). Tämä hoito tulee aloittaa kotona. Lääkäri voi antaa sinulle tarkat ohjeet siitä, millaista nestettä juoda. Lääkkeet, kuten antibiootit (joita ei ole vaikutusta viruksia) ja muita hoitoja tulisi välttää ellei suositellut lääkäri.