Hepatiitti B - kuvia

Hepatiitti B - on vakava maksan infektion aiheuttama hepatiitti B Joillekin ihmisille, hepatiitti B muuttuu krooniseksi, jotka johtavat maksan vajaatoiminta, maksasyöpä ja maksakirroosi - tila, joka aiheuttaa pysyviä arpia maksassa.

Hepatiitti B - Syyt, oireet

Syyt

Hepatiitti B on infektion aiheuttama hepatiitti B-virus (HBV). HBV tarttuu ihmisestä toiseen veren välityksellä, siemennesteen ja muiden kehon nesteiden.

Kun HBV tulee maksassa, se tunkeutuu maksasoluihin ja alkaa lisääntyä. Tämä aiheuttaa tulehdusta maksassa ja aiheuttaa oireita ja hepatiitti B

HBV tarttuu yleisiä tapoja ovat:

sukupuoli. Infektio voi ottaa yhteyttä jälkeen suojaamaton seksiä tartunnan kumppani tai joutuisi kosketuksiin veren, syljen, siemennesteen tai emättimen eritteitä.

Samoja neuloja. HBV tarttuu herkästi läpi neulojen ja ruiskujen saastuttamia infektoitunut veri. Jakaminen laskimoon (IV) huumeiden tarvikkeet on lisääntynyt riski hepatiitti B vahingossa puree. Hepatiitti B on huolissaan terveydenhuollon työntekijöiden ja kenelle tahansa, joka joutuu kosketuksiin ihmisen verta.
Äidistä lapseen. Raskaana olevat naiset tartunnan HBV voi lähettää viruksen lastaan ​​synnytyksen aikana.

Hepatiitti B voi olla lyhytaikainen (akuutti hepatiitti B) tai pitkäaikainen (krooninen hepatiitti B).

Akuutti hepatiitti B-tartunta kestää alle kuusi kuukautta. Jos tauti on akuutti, immuunijärjestelmä on yleensä pystyy tuhoamaan viruksen elin, joka johtaa takaisin täysimääräisinä muutamassa kuukaudessa. Useimmat ihmiset, jotka saavat hepatiitti B aikuisilla on akuutti infektio.
Krooninen hepatiitti B-tartunta kestää vähintään kuusi kuukautta. Kun immuunijärjestelmä voi taistella virusta, hepatiitti B voi tulla elinikäinen, voi johtaa vakaviin sairauksiin, kuten maksakirroosi ja maksasyöpä. Useimmat lapset tartunnan HBV syntyessään, ja monet lapset tartunnan välillä 1 ja 5 vuoden krooninen infektio. Krooninen tulehdus voi jäädä havaitsematta vuosikymmeniä kunnes henkilö sairastuu vakavasti maksasairauksia.

Merkit ja oireet

Merkkejä ja oireita hepatiitti B ilmaantuvat yleensä noin kaksi-kolme kuukautta tartunnan voi vaihdella lievästä vaikeaan. Merkkejä ja oireita hepatiitti B voi sisältyä:

Vatsakipu
Tumma virtsa
Nivelkivut
Ruokahaluttomuus
Pahoinvointi ja oksentelu
Väsymys ja heikkous
Ihon ja silmien keltaisuutta (keltaisuus)

Useimmat imeväisten ja lasten hepatiitti B koskaan kehittyä merkkejä ja oireita. Sama pätee joihinkin aikuisille.

Diagnoosi

Verikokeet käytetään potilaiden hepatiitti B Verikokeet voi kertoa jos maksasi toimii kunnolla ja katsoa voidaan myös käyttää tilaasi hoidon aikana.

Lääkäri voi katsoa maksan ultraääni-tai röntgensäteilyä maksabiopsiassa on myös tarpeen. At maksabiopsiassa pieni maksa poistetaan ja tutkitaan mikroskoopilla. Maksabiopsiassa voi auttaa lääkäri diagnosoida tauti ja nähdä maksa.

Hepatiitti B - Hoito

Jos sinulla on akuutti hepatiitti B, kehosi voi pystyä taistelemaan infektioita omasta, mikä tarkoittaa, että sinun ei ehkä tarvitse hoitoa. Lääkäri auttaa hallitsemaan oireita ja vointiasi kun keho taistelee parantaa hepatiitti B

Jos sinulla on diagnosoitu krooninen hepatiitti B-infektio, lääkärisi voi suositella:

Viruslääkkeiden. viruslääkkeiden auttaa torjumaan viruksen ja vähentää kykyä vaurioittaa maksaa. On olemassa useita lääkkeitä. Lääkäri saattaa ehdottaa, että lääkkeet voivat olla sopivin kullekin potilaalle. maksansiirto. Jos maksasi vaurioitui pahoin, maksansiirto voi olla vaihtoehto. Vuoden maksansiirto kirurgi poistaa vaurioitunut maksa ja korvaa sen terve maksa. Useimmat elinsiirrot tulevat kuolleiden luovuttajien, vaikka muutamat tulevat eläviltä luovuttajilta.

Ehkäisy

Paras tapa estää hepatiitti B-rokotetta. Hepatiitti B-annetaan yleensä sarjan kolme tai neljä kertaa yli 6 kuukauden ajan. Rokote on turvallinen aikuisille ja lapsille sekä yleensä antaa lapsille syntyessään.